Upoznajte obitelj mesoždera koja već 17 godina jede samo govedinu

Foto: Facebook

VEĆINA nutricionista tvrdi da je uravnotežena prehrana tajna dugog i zdravog života, no članovi obitelji Andersen, ako je suditi prema onome što tvrde, dokaz su da teorije nutricionista ne vrijede baš za svakoga. Posljednja dva desetljeća članovi ove obitelji ne jedu ugljikohidrate, a tvrde da su zbog svoje mesne dijete zdravi, sretni i snažni.

Sve je započelo, kako navode, kad je Joe Andersen 90-tih počeo eksperimentirati s visoko proteinskim dijetama. Kad je njegovoj supruzi Charlene dijagnosticirana lajmska bolest 1998., jedina hrana koju je mogla jesti bez nuspojava bilo je crveno meso.

"To nas je iznenadilo, masno crveno meso, hrana koju je demonizirala cijela nutricionistička zajednica, njoj je davala snagu", rekao je Joe u nedavnom intervjuu za popularnu stranicu koja zagovara prehranu bez ugljikohidrata.

Joe i Charlene navode da su narednih godina pročitali brojne knjige i članke koji potiču konzumaciju masnog crvenog mesa, jer su željeli saznati kako takva "ekstremna" prehrana njima toliko odgovara, piše Oddity Central. Nakon određenog vremena uvjerili su se, kako oni tvrde, u pogodnosti takve prehrane i počeli su jesti samo meso. Naime, ispočetka su jeli i jaja, sir i sirutku te ribu, slaninu, piletinu i janjetinu. Polako su počeli primjećivati da se najbolje osjećaju kad jedu govedinu.

"Što smo više jeli govedinu, to smo manje željeli jesti drugo meso. Primijetio sam da sam od jaja i mliječnih proizvoda imao podočnjake, česte glavobolje i začepljen nos", pojasnio je Joe. Prestali su jesti i iznutrice, jer su se od njih osjećali loše narednog dana.

Danas 57-godišnji Joe i 42-godišnja Charlene sa sinovima, desetogodišnjim Charliejem i osmogodišnjim Georgeom, imaju samo jedan veliki večernji obrok, koji se sastoji od govedine, obično dijelova oko rebara. Od mesara traže rebra s kojih nije skinuta masnoća, pa pri pripremanju mesa ne dodaju druge masnoće. Joe pojede oko kilogram mesa, dok Charlene i dječaci pojedu oko pola kilograma. "Svi jedemo dok nismo siti. Mislim doslovno, kao za Dan zahvalnosti. Svake večeri uživamo u hrani", rekao je Joe.

"Isprva smo jeli samo životinje koje su se hranile travom. Bili smo naporni, skoro fanatici, dok nismo shvatili da se najbolje osjećamo kad jedemo meso životinja koje su jele i žitarice. Zbogom smrznuti komadi mesa bez masnoća, zbogom grčevi u nogama usred noći, zbogom nemirne noći, zbogom pokušajima uživanja u mesu očito pothranjene životinje", naglasio je otac obitelji.

Joe je dodao da članovi obitelji tijekom dana piju samo vodu, ne sole svoju hranu jer su zbog soli napuhani te ne koriste nikakve začine niti dodatke svojoj prehrani. Njihov način prehrane nije za one plićeg džepa, jer je govedina skupa, pa oni na nju potroše između 5000 i 8000 kuna mjesečno.

Zanimljivo je, kako navode, da su se i djeca brzo prilagodila ovoj neobičnoj prehrani, a govedinu su počeli jesti u ranom djetinjstvu. Roditelji su im dopuštali da kušaju i drugu hranu, ako su to željeli.

"Obojica su s četiri godine postali znatiželjni kad je riječ o drugoj hrani. Rekao sam im da ću im kupiti sve što požele, samo mi to trebaju reći. Isprobali su nekoliko stvari, ali nisu željeli to više jesti. Danas pojedu nešto drugačije s vremena na vrijeme, ali nakon toga se osjećaju loše. Pokušajte nekoliko godina ne jesti ugljikohidrate, pa pojedite komad torte i bit će vam jasno", pojasnio je Joe.

Zanimljivo je da su na dobar osjećaj dječaka najmanje pogubno djelovali slatkiši. "Najgora hrana koja je izazvala užasne izljeve ljutnje i ratoborno ponašanje kod dječaka bilo je voće. Da, voće. Jednom jabuke i drugi put maline, pretvorile su ih u ljuta mala čudovišta. Bio je to potpuni zaokret u odnosu na njihovo uobičajeno ponašanje", ispričao je pater familias.

Djeca su odgajana drugačije od vršnjaka, ne idu u redovitu školu, već pohađaju različita predavanja, poput povijesti umjetnosti u muzeju, prirode i društva u knjižnici, likovne kulture i satova baleta. "Nikad se nisu požalili da im se netko rugao ili ih tretirao loše zbog njihove prehrane", ispričao je otac.

Joe svima savjetuje da isprobaju ovu prehranu. "Ne morate biti bolesni ili pretili da biste osjećali koristi ovakvog načina prehrane. Također, nemojte ništa komplicirati. Kad ste gladni jedite meso, kad ste žedni pijte vodu", zaključio je Joe. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.