MALO VIŠE od godinu dana nakon što je otvoren, zatvara se zagrebački restoran Bistro 96 chefa Marija Mandarića. Tu je vijest Mandarić potvrdio za portal Dobra Hrana i dodao da je riječ o privremenom zatvaranju te da se koncept bistroa koji je posvećen francuskoj kuhinji seli u susjednu državu.
Nakon što se nedavno povukao iz vlasničke strukture i s pozicije chefa u Noelu, zagrebačkom restoranu s Michelinovom zvjezdicom, sada zatvara i ovaj restoran na zagrebačkoj adresi, a i rovinjska podružnica Bistroa 96 zatvorena je sa završetkom ljetne sezone.
I ovdje su posrijedi promjene u vlasničkoj strukturi - dosadašnji partneri Marija Mandarića, braća Nikola i Oliver Ljubojević, izašli su iz projekta Bistro 96, a njihov je udio prodan stranom investitoru i Mandarićevu prijatelju.
Bistro 96 poslovao je na adresi u Maksimirskoj ulici 96 i bio je jedan od rijetkih restorana u Zagrebu s fokusom isključivo na francusku kuhinju, a u ponudi su bila jela kao što su soufflé, tartar, tournedos rossini, coq au vin, juha od luka i brojna druga tipično francuska jela.