Već se sada zna što će biti najveći trend u svijetu hrane u 2024. godini

Foto: Shutterstock

KORISTEĆI podatke o trendovima pretraživanja od čak 482 milijuna korisnika, Sydney Stanback iz Pinteresta i njezin tim stručnjaka pripremili su popis nazvan "Pinterest predviđa 2024". Riječ je o vodiču koji prikazuje što se to na ovoj popularnoj platformi najviše pretraživalo, od glazbe i mode do hrane i pića.

Ono što se najviše pretraživalo ima potencijala postati veliki trend u nadolazećoj godini, a kada je riječ o hrani i piću, najviše su se pretraživali hrana i piće s temom tropskog odmora. Dakle, upravo se tropskim specijalitetima predviđa velika popularnost u 2024. godini.

Velika popularnost tropskih jela i pića

Prema izvješću Pinteresta, "mocktails od ananasa" zabilježili su skok od 70 posto u pretraživanjima, dok je "torta od smrvljenog ananasa" zabilježila skok od 50 posto. "Kokos estetika" također je porasla za 35 posto, kao i slatka "havajska piletina" s dodatkom ananasa.

@deliciousfooodie

Pineapple Mocktail

♬ original sound - Delicious Fooods

Osim toga, na pomolu je još jedan trend u svijetu hrane, a riječ je o kombinaciji jela koja se na prvu čine sasvim nespojivima, no zapravo se radi o vrlo ukusnim jelima koja odlično funkcioniraju zajedno. Samo neki primjeri za to uključuju burger quesadille, carbonara ramen i cheeseburger tacose.

Ta je kombinacija jela na društvenim mrežama poznata pod nazivom "Food Mash-up" i već je neko vrijeme hit, a na TikToku smo pronašli razne videorecepte za ovakva jela - primjerice ovaj u nastavku, koji prikazuje kako na jednostavan način možete napraviti cheeseburger tacose.

@simplefood4you SMASHED CHEESEBURGER TACO 🌮 #smashtacos #cheeseburger #simplerecipe #cooking #fyp ♬ Makeba - Jain
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.