U Opatiji je za vikend Festival čokolade, Zotter pripremio poseban primjerak

Foto: Festival čokolade

OD 10. DO 12. studenog, to jest ovaj vikend, održava se Festival čokolade. 17. izdanje Festivala čokolade predstavit će najfinije čokoladne delicije vrhunskih domaćih i stranih čokolatijera i slastičara, ali i pregršt glazbenih, gastronomskih, zabavnih i kulturnih sadržaja za sve generacije, kažu organizatori.

Tijekom tri najslađa dana u Opatiji središte zbivanja bit će sajam Čokoladna čarolija u Centru Gervais, koji će predstaviti ponudu maštovitih čokoladnih specijaliteta. Ove godine festival dobiva i novu lokaciju. Umjetnički paviljon Juraj Šporer, koji gosti Opatije danas poznaju kao mjesto održavanja umjetničkih izložbi, koncerata i predstava, otputovat će u prošlost, u vrijeme kada je bio slastičarnica.

Zotter

Naime, u UP-u Juraj Šporer svoju ponudu će prezentirati svjetski poznati proizvođač čokolade iz Austrije - Zotter Chocolate, a posjetitelji će imati i jedinstvenu priliku kupiti specijalnu Zotter čokoladu u opatijskom ruhu.

Zotter čokoladu bit će moguće kušati na još jednoj lokaciji - u Centru Gervais u sklopu koncerta Pure Chocolate. Koncert, u izvedbi ansambla I Zefirelli, predstavlja potpuno umjetničko djelo, a temelji se na sljubljivanju glazbe i čokolade, koje prati i igra boja odražavajući karakter glazbenog djela. Na ovom će muzičko-gastronomskom događanju svaki od glazbenih stavaka pratiti odabrane čokolade.

Opatija se ponosi i vlastitom proizvodnjom čokolade pa će najbolji uvod ovogodišnjem Festivalu čokolade dati Amadria Park hoteli svojom atrakcijom za ljubitelje čokolade i slastica, poznatom kao Milenij Choco svijet. Radi se o pravoj tvornici u kojoj se ručno stvaraju torte, kolači, keksi, praline s tridesetak vrsta punjenja i čokolade raznih okusa, a degustacije će se održavati od 10. studenoga sve do 31. prosinca.

Čokoladne kombinacije očekuju i goste opatijskih kavana Imperial i Strauss. Izložba o riječkoj Tvornici čokolade i kakaa ispričat će priču o čokoladnim slasticama jedne od najstarijih tvornica čokolade na ovim prostorima. Izložbu organiziraju Liburnia Hotels & Villas u suradnji s Muzejom grada Rijeke.

Čokolada će se naći i na menijima opatijskih restorana, u ponudi gradskih kavana, a predstavljat će i važan sastojak u wellness & spa ponudi tijekom opatijskog čokoladnog vikenda.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.