ANTHONY BOURDAIN bio je poznati američki kuhar, pripovjedač i pisac, ali i televizijska zvijezda koja je slavu stekla serijalom Anthony Bourdain: No Reservations. Iznenada je preminuo 2018. godine, no za sobom je ostavio brojne tragove, uključujući i kuharicu čije reizdanje uskoro stiže.
Njegova kuharica Les Halles Cookbook: Strategies, Recipes, and Techniques of Classic Bistro Cooking izvorno je izašla u listopadu 2004. godine, a sada, povodom 20. obljetnice prvog izdanja, stiže i njezino reizdanje.
>> Najbolji citati Anthonyja Bourdaina o tome kako i kada piti
Kuharica s naglaskom na specijalitete francuske kuhinje
Iako je objavljena prije dva desetljeća, kuharica je ostala popularna do danas, a Bourdain je u nju uključio brojna jela francuske kuhinje koja je naučio pripremati u francuskom bistrou Brasserie Les Halles na Manhattanu. Upravo je tamo Bourdain stekao slavu kao kuhar te od 1998. godine radio kao šef kuhinje.
U ovoj je kuharici na 304 stranice Bourdain pisao o svemu što se treba znati za pripremu klasika koji se poslužuju u francuskom bistrou. U njoj ćete tako pronaći recepte za jela od Bourdainovih pečenih telećih rebarca i bifteka s pomfritom ili paprom do Les Halles juhe od luka, puževa, foie grasa ili moussea od čokolade, ali i neka kompliciranija jela poput bouillabaissea ili cassouleta.
Reizdanje kuharice na američko tržište dolazi 15. listopada, a to znači da bi u Europi trebalo biti dostupno uoči božićnih blagdana.