COLESLAW salata pravi je ljetni klasik - osvježavajuća, hrskava i s bogatim, kremastim dresingom. Ova salata od svježeg kupusa i mrkve savršeno se slaže s gotovo svakim jelom: uz roštilj, pečeno meso, burgere, sendviče... Upravo zato je coleslaw jedna od onih salata koja se iznova vraća na stolove čim zatopli.
Zahvaljujući jednostavnim sastojcima, kupusu, mrkvi, peršinu i kremastom dresingu na bazi majoneze, jabučnog octa i Dijon senfa, coleslaw salata je idealna za ljetne dane jer je lagana, brzo gotova i može se unaprijed pripremiti.
@tamarindnthyme Sour cream makes everything that much more delicious. It one of those ingredients I always have in my fridge Coleslaw 1 cup red cabbage 6 cups white cabbage 2 medium carrots Dressing 1/2 cup mayonnaise 1/2 cup sour cream 1 tablespoon apple cider vinegar 2 tsp sugar 1/2 tsp salt 1/2 tsp pepper #foodblogger #coleslaw #madefromscratch #easyrecipes #viralrecipes ♬ original sound - HAUSER
Ali ono što ovu salatu može podići na sasvim novu razinu je jedan tajni sastojak - smeđi šećer. Dodatak samo male količine smeđeg šećera u dressing uravnotežuje kiselost octa i senfa, pojačava prirodnu slatkoću mrkve i daje lagani, karamelasti ton koji oplemenjuje cijeli okus salate. Nije obavezan korak, ali ako ga probate, teško da ćete ga ubuduće izostaviti.
Za pripremu coleslaw salate trebat će vam:
Kupus nasjeckajte na trakice (možete kombinirati bijeli i ljubičasti kupus), mrkvu naribajte, a zatim to sve promiješajte zajedno s peršinom. U posebnoj posudi pomiješajte majonezu, ocat, senf, sjemenke celera, sol i papar. Probajte, a zatim prilagodite po želji i obavezno dodajte tajni sastojak - žličicu-dvije smeđeg šećera.
Kupus i mrkvu prelijte s dvije trećine preljeva pa dobro promiješajte. Čiste ruke su najbolji alat. Ako vam se čini da je salata suha, dodajte još malo preljeva. Poslužite odmah ili ostavite da odstoji u hladnjaku oko sat vremena kako bi se okusi pomiješali i kupus omekšao.
Cijeli recept pronađite ovdje.