Savršen biskvit od vanilije: Idealan za torte ili kao samostalan kolač

Foto: Shutterstock

Klasični biskvit od vanilije jedan je od onih recepata koji uvijek dobro dođu u kuharici. Jednostavan je, ali svestran - možete ga poslužiti samostalno uz malo šećera u prahu, preliti voćnim umakom ili koristiti kao osnovu za sve vrste torti i kolača. Njegova blaga aroma vanilije i lagana, prozračna struktura čine ga idealnim desertom za svaku prigodu, od obiteljskog ručka do svečane proslave.

>> Uz ovih par savjeta, biskvit će vam uvijek ispasti nevjerojatno sočan

Iz ovog recepta dobit ćete biskvit koji je dovoljno visok da ga možete prerezati na pola, ali i dovoljno mekan da ostane sočan i nakon pečenja. Priprema je jednostavna i ne zahtijeva posebne sastojke ni vještine, pa ga možete napraviti čak i ako niste iskusni u pečenju kolača. Uz nekoliko osnovnih koraka i malo strpljenja, dobit ćete pouzdanu osnovu za svaku tortu - laganu, mirisnu i savršeno pečenu.

Sastojci

Od sastojaka će vam trebati:

  • jaja
  • šećer
  • vanilin šećer
  • glatko brašno
  • prašak za pecivo
  • sol
  • mlijeko
  • maslac
  • šećer u prahu.

Priprema

Zagrijte pećnicu na 180 °C, kalup obložite papirom za pečenje, a rubove lagano premažite maslacem i pospite brašnom. U većoj zdjeli mikserom umutite jaja, šećer i vanilin šećer 5-7 minuta, dok smjesa ne postane svijetla, gusta i pjenasta.

U posebnoj posudi pomiješajte brašno, prašak za pecivo i prstohvat soli. Suhe sastojke lagano umiješajte u smjesu jaja, najbolje špatulom ili na najnižoj brzini miksera. Dodajte otopljeni maslac i mlijeko te kratko promiješajte dok se sve ne sjedini. Smjesa treba biti glatka i prozračna.

Ulijte smjesu u pripremljeni kalup, poravnajte površinu i stavite peći 35-40 minuta, dok biskvit ne poprimi zlatnu boju i dok čačkalica umetnuta u sredinu ne izađe suha. Ostavite biskvit da se ohladi 10 minuta u kalupu, zatim ga izvadite na rešetku da se potpuno ohladi. Kad je hladan, pospite ga šećerom u prahu.

Cijeli recept pronađite ovdje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.