POZNATI smo po velikom broju grill restorana, a kao narod koji jako voli meso - volimo ga i u predjelu. Jedno takvo vrlo popularno su svima nam znane mazalice, nezaobilazni restoranski "snack". Još smo ih češće viđali na velikim okupljanjima, kada su mazalice odličan zalogaj za druženja uz pića.
Za one koji nisu sigurni o čemu se točno radi - mazalice su jednostavno jelo od prepečenog kruha namazanog smjesom mljevenog mesa, začina i ponekad maslaca i kajmaka. U prijevodu - kalorijska bomba koja će usrećiti sve gladne. Mi smo ih odavno počeli pripremati kod kuće, a osim za druženja, radimo ih i kao brzi obrok, najčešće za večeru. S njima iskoristimo ostatke kruha, a potroši se i višak mljevenog mesa koje često ostane od pripreme nekog drugog jela.
Potrebni sastojci
Potrebno je nekoliko sastojaka.
- kruh
- mljeveno meso
- sol
- mineralna voda
- mljevena ljuta crvena paprika
- ulje
Kako ih pripremiti
Posolite meso, dodajte mu mineralnu vodu i mljevenu papriku, pa ga stavite u hladnjak na kraće vrijeme. Šnite kruha namažite tankim slojem smjese mljevenog mesa. Šnite s mesom pecite na tavi ili roštilju, ispecite ih s obje strane. Mazalice poslužite uz nasjeckani luk, kajmak ili ukiseljeno povrće - pravi zimski obrok.
Detaljan recept nalazi se ovdje.