Pohani kruh, najdraži doručak iz djetinjstva

Foto: Index Recepti/čitatelji

POHANI KRUH, francuski tost ili prženice nazivi su za šnite kruha, najčešće bijelog i koji dan starog, umočenog u mješavinu jaja i malo mlijeka pa prženog na ulju. Na ovim se prostorima rado jeo za doručak ili čak i večeru, no čini se kako je drago, jednostavno i jeftino jelo iz djetinjstva mnogima od nas i dalje često na meniju.

Što kažu naši čitatelji

"Pohani kruh i bijela kava, doručak mog djetinjstva", "I dandanas ga volim", "Svaki tjedan jednom je na meniju", "Mi ih zovemo hajdučki šnicli ili pohanci", neki su od komentara.

Neki su predložili kako obogatiti ovo jednostavno jelo, i to za slanu varijantu.

"Ako niste probali, umiješajte još sitno nasjeckani češnjak. To je nešto posebno fino", "Divota, ja još podebljam dimljenim sirom, vrh", "Volim ih s brdom luka i jogurtom", "Volim ga jesti uz varivo", pisali su.

Nekima je ipak draža slatka verzija: "Prženice i sad radim. Moja kći ih voli kad su gotove premazati medom", "Pohani kruh i čaj su baš super doručak."

Recept

Iako će jedni komentirati kako za ovo nije potreban recept, znamo kako će drugi biti zahvalni na provjereno dobrom receptu, zato recept za pohani kruh s naslovne fotografije naše čitateljice Grozdane Robinić možete pronaći na ovom linku.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.