Piletina s 4 sastojka koja se topi u ustima, ne može biti jednostavnije

Foto: Shutterstock

Svi smo se našli u toj situaciji: 16 je sati, gledate u paket pilećih prsa i nemate apsolutno nikakvu ideju što pripremiti za večeru. Ili ste možda zapeli u kulinarskoj rutini i čini vam se da stalno vrtite ista jela. Sljedeći put kada se nađete u takvom problemu, rješenje je piletina koja se topi u ustima - i za nju vam trebaju samo četiri glavna sastojka, piše The Kitchn.

Ovaj recept dokazuje koliko ukusna mogu biti pileća prsa, jer je svaki zalogaj nevjerojatno nježan i sočan. Osim toga, priprema ne može biti jednostavnija. Uz samo pet minuta aktivnog rada, tri laka koraka i pečenje koje ne zahtijeva nadzor, ovo je idealan obrok za užurbanu svakodnevicu. Večera je na stolu za manje od 30 minuta.

Tajna ovog jela krije se u majonezi. Možda zvuči neobično, ali upravo ona održava nemasna pileća prsa iznimno sočnima tijekom pečenja i daje im bogat okus. Uz nju, izdašna količina sitno naribanog parmezana stvara neodoljivu zlatno-smeđu koricu.

Potrebni sastojci

Od sastojaka će vam, uz pileća prsa, trebati i:

  • majoneza
  • parmezan
  • češnjak u prahu
  • sol i papar
  • peršin.

Kako se priprema

Zagrijte pećnicu na 190°C. U manjoj zdjeli pomiješajte majonezu, naribani parmezan i češnjak u prahu. Pileća prsa vodoravno prerežite kako biste dobili četiri tanja odreska. Dobro ih osušite papirnatim ručnicima te sa svih strana začinite solju i paprom.

Piletinu posložite u jednom sloju u vatrostalnu posudu. Preko svakog komada ravnomjerno rasporedite pripremljenu smjesu s majonezom. Pecite 20 do 25 minuta, odnosno dok piletina ne bude potpuno pečena, a unutarnja temperatura ne dosegne najmanje 74°C.

Za kraj, uključite gornji grijač (grill funkciju) u pećnici i zapecite jelo 2 do 3 minute, dok vrh ne dobije lijepu zlatno-smeđu boju. Ostavite da odstoji nekoliko minuta prije posluživanja, a cijeli recept pronađite ovdje.

Ako nemate majonezu, možete je zamijeniti jednakom količinom kiselog vrhnja ili punomasnog grčkog jogurta. Piletina će i dalje biti sočna, no nećete dobiti jednako hrskavu koricu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.