Ovaj kremasti kolač radit ćete još sto puta, toliko dobro izgleda

Foto: Suzana Kišiček

PROŠLA je sezona suhih kolača, a iako se u ovo doba najviše rade krafne, nekako smo se zaželjeli finih, kremastih kolača pa vam danas donosimo recept za jedan baš takav - cherry lambada kocke.

Kremasti je to kolač s višnjama i pudingom od vanilije, koji na prvu izgleda sjajno, a takvog je i okusa, posebno ako volite kombinaciju kiselkastih višanja i slatkog pudinga od vanilije. Kolač je napravila naša čitateljica Suzana Kišiček, a recept po kojemu ga je radila je podijelila u Facebook grupi Index Recepti: Što ste danas kuhali?

Potrebni sastojci

Ovaj se kolač sastoji od nekoliko slojeva - prhko tijesto, žele, sloj od keksa i krema, a za njegovu će vam pripremu trebati sljedeći sastojci:

  • maslac
  • jaje
  • kiselo vrhnje
  • šećer
  • vanilin šećer
  • glatko brašno
  • prašak za pecivo
  • kompot od višanja
  • puding od vanilije
  • petit keksi
  • mlijeko
  • bijela čokolada.

Kako ga napraviti

Napravite prhko tijesto - pomiješajte maslac, jaje, kiselo vrhnje, šećer, vanilin šećer, brašno i prašak za pecivo. Zamijesite tijesto i ohladite ga, a zatim ga razvaljajte, izbockajte vilicom i pecite 20 minuta na 180 stupnjeva.

Višnje sa sokom usitnite s pomoću štapnog miksera i stavite kuhati. Po želji im dodajte šećera. Puding razmutite u malo vode pa ga ukuhajte u višnje. Kuhajte na laganoj vatri uz neprestano miješanje pa vrući žele prelijte preko pečenog tijesta. Na žele posložite petit kekse.

U malo mlijeka razmutite puding, a ostatak mlijeka sa šećerom i bijelom čokoladom stavite kuhati. Kada zavre, ukuhajte razmućeni puding uz neprestano miješanje. Miješajte dok se ne zgusne pa maknite s vatre. 

Pokrijte prozirnom folijom pa u mlak puding dodajte maslac i izmiksajte u glatku kremu. Kremu rasporedite na poslagane kekse, a kolač prvo ohladite na sobnoj temperaturi pa u hladnjaku. Ukrasite naribanom bijelom čokoladom i po želji višnjama.

Cijeli recept s postupkom i točnim mjerama pronađite ovdje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.