Spoj bogatog, čokoladnog brownieja i kremastog cheesecakea desert je kojem je teško odoljeti. Kada se toj kombinaciji dodaju i svježe maline koje svojom kiselinom savršeno pariraju slatkoći, dobivamo kolač za pamćenje. Izuzetno mekan i sočan, ovaj je desert idealan za sve istinske ljubitelje čokolade i slatkih zalogaja koji se tope u ustima. Recept je jednostavan, a rezultat će oduševiti sve okupljene, piše Index Recepti.
Priprema ovog kolača traje oko 55 minuta, od čega na samu pripremu sastojaka otpada 10 minuta. Recept je srednje zahtjevan, a navedena količina dovoljna je za otprilike 18 porcija.
Za brownie
Cheesecake punjenje
Za posip
Zagrijte pećnicu na 175 stupnjeva. Pripremite lim za pečenje veličine 23x23 cm i obložite ga papirom za pečenje.
Za smjesu za brownie, u velikoj posudi zajedno otopite čokoladu i maslac. Maknite s vatre pa umiješajte šećer. Dodajte jedno po jedno jaje, aromu vanilije, brašno, kakao i sol. Miješajte dok smjesa ne postane glatka, a zatim lagano umiješajte čokoladne mrvice.
Za cheesecake punjenje, u drugoj posudi mikserom izradite krem sir, šećer, jaje i aromu vanilije dok ne dobijete glatku i kremastu smjesu. Ako vam je smjesa previše rijetka, stavite je u hladnjak na 10 do 20 minuta da se malo stisne.
Polovicu smjese za brownie ulijte u pripremljeni lim za pečenje i poravnajte. Preko nje ravnomjerno rasporedite smjesu s krem sirom. Na vrh pažljivo rasporedite ostatak smjese za brownie. Nožem ili štapićem lagano prođite kroz slojeve kako biste stvorili mramorni efekt.
Po vrhu kolača posipajte svježe maline i preostale čokoladne mrvice.
Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici 35 do 45 minuta. Provjerite je li kolač pečen tako da u sredinu zabodete čačkalicu - ako izađe čista, gotov je.
Izvadite kolač iz pećnice i pustite da se ohladi najmanje 30 minuta prije rezanja i posluživanja.