S dolaskom jeseni stiže i sezona slastica s jabukama, a mi vam donosimo recept za jedan starinski kolač koji se priprema nevjerojatno brzo i jednostavno. Rezultat je sočan i mirisan desert u kojem će uživati cijela obitelj. Za ovaj vam je kolač potrebna samo jedna jabuka i nekoliko osnovnih sastojaka koje vjerojatno već imate kod kuće, što ga čini idealnim izborom za brzu poslasticu tijekom tjedna.
Pjenasto umutite jaja sa šećerom i vanilin šećerom. Postupno dodajte ulje i mlijeko, neprestano miješajući. Na kraju lagano umiješajte brašno pomiješano s praškom za pecivo i naribanom koricom limuna kako biste dobili glatku smjesu.
Dobiveni biskvit izlijte u kalup za pečenje koji ste prethodno namastili i pobrašnili. Po vrhu ravnomjerno posipajte mljevene orahe.Jabuku ogulite i naribajte te je rasporedite preko oraha. Sve posipajte s malo cimeta po želji.
Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva Celzijevih oko 20 do 25 minuta. Čačkalicom provjerite je li kolač pečen - ako izađe suha, gotov je. Ohlađeni kolač prije posluživanja možete posipati šećerom u prahu za dodatnu slatkoću i ljepši izgled.