Noelov chef: Nakon 13 godina kuhanja krećem objavljivati hranu na društvenim mrežama

Foto: Facebook/Mario Mandarić

NOELOV chef Mario Mandarić odlučio je, osim fotografija iz privatnog i poslovnog života, na društvenim mrežama početi dijeliti i fotografije svojih jela. 

"Nakon 13 godina kuhanja odlučio sam početi dijeliti svoja jela na društvenim mrežama. Predstavljamo inauguracijsko jelo iz našeg jelovnika Zimska šetnja u Noelu - amuse bouche izrađen s gljivama i tartufima. U čast pokojnom kuharu Michelu Roux Snru, jednom od mojih mentora iz mojih dana u Britaniji, svaki jelovnik sadrži gougere. Ovaj je napunjen dekadentnim mornay umakom od tartufa", napisao je uz prvu podijeljenu fotografiju.

Ne sumnjamo kako ćemo uživati u fotografijama njegovih kreacija.

Noel i Mandarić

Noel je poznati zagrebački restoran i jedini restoran s Michelinovom zvjezdicom, a od prošle jeseni ima novog glavnog kuhara - Marija Mandarića. Dotadašnji glavni chef Bruno Vokal vratio se u dubrovački restoran 360, a na njegovo mjesto u Noelu došao je Mario, dobro poznato lice u svijetu gastronomije.

Mario Mandarić jedan je od najboljih mladih kuhara s impresivnom biografijom - tek su mu 32 godine, a već je radio u nekim od najboljih svjetskih restorana. Na Tajlandu je imao vlastiti restoran, a radio je i u engleskom restoranu The Fat Duck, koji ima čak tri Michelinove zvjezdice, inače u vlasništvu genijalnog Hestona Blumenthala.

>> Među najboljim chefovima svijeta je legendarni Heston Blumenthal

Zbog svog iznimnog uspjeha, ali i humanitarnog rada po kojemu je također poznat, Mandarić je uvršten na Forbesovu listu trideset najutjecajnijih ljudi u Europi ispod 30 godina, a u Noel je obećao donijeti svježu perspektivu i inovaciju.

"Suradnja s Noelom ovime je dobila svoj lijep nastavak, s obzirom na to kako sam već bio glavni chef u Noelu Buje. Jako me veseli novi izazov u karijeri i iskustvo rada u jedinom restoranu u Zagrebu s Michelinovom zvjezdicom. Vjerujem da ćemo zajedničkim trudom nastaviti sjajnu priču, u koju ću se potruditi uklopiti svoj prepoznatljivi stil kuhanja s Noelovim potpisom", istaknuo je Mandarić kad je preuzimao glavnu kuhaču.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.