Zaboravite sendviče i paštete. Ovih 5 jela idealni su ručak za na plažu

Foto: Shutterstock

LJETO na moru idealno je vrijeme za opuštanje, ali i za uživanje u laganim, osvježavajućim obrocima. Nitko ne želi provoditi sate u kuhinji kad sunce zove na plažu, pa su unaprijed pripremljena jela savršeno rješenje. Ako planirate dan provesti uz more, ponesite sa sobom ručak koji je ukusan, praktičan i otporan na vrućinu. U nastavku donosimo 5 jednostavnih recepata koje možete pripremiti unaprijed.

1. Salata od tunjevine i tjestenine

Salata od tunjevine i tjestenine može biti doručak, ručak ili večera, a ono što će vas posebno iznenaditi je dresing koji je pun okusa, kiselkast i savršeno odgovara tuni i tjestenini. Ovo jelo pripremite unaprijed pa ponesite na plažu u prijenosnom hladnjaku, a recept pronađite ovdje.

2. Tortilje s tunom

Ako nemate puno vremena za kuhanje, a raspoloženi ste za ukusan zalogaj na plaži, isprobajte ovaj recept za tortilje s tunom, za čiju će vam pripremu biti potrebno samo 15 minuta. Po želji u nadjev možete dodati i konzervirani grah, sir ili neki drugi sastojak.

3. Popečci od tikvica

Ovi zdravi popečci od tikvica jednostavni su za pripremu, ukusni i gotovi za samo 20 minuta. Izvana su savršeno hrskavi, a iznutra mekani i sočni i idealan su snack za ponijeti na plažu. Ovdje pronađite nekoliko savjeta kako da vam dobro ispadnu, a cijeli recept možete pronaći ovdje.

4. Zapečena tjestenina s tikvicama, šunkom i kukuruzom

Zapečenu tjesteninu najbolje je napraviti kada vam ostane tjestenine od nekog drugog jela dan ranije. Tada je možete zapeći s kombinacijom šunke, sira, kukuruza i tikvice koja uvijek uspije! Cijeli recept pronađite ovdje.

5. Pikantna salata od kvinoje

Ova šarena salata pravo je ljetno jelo. Lagana i s citrusnom notom, donosi nešto drugačiji način uživanja u zdravoj nam kvinoji. Sok limete i korijander daju svježinu, dok kvinoja i grah daju ukusne vege proteine, a po želji možete ubaciti i kukuruz. Cijeli recept je ovdje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.