Lovac na pizze je uhvatio pravu napoletanu u srcu Zagorja

Foto: Lovac na pizze

Dragan Maloševac je specijalist hitne medicine u Zavodu za hitnu medicinu Vukovarsko-srijemske županije. Odrastao je u Zagrebu, samo nekoliko ulaza od Šestina, jedne od prvih zagrebačkih pizzerija s krušnom peći, a vrijeme njegovog odrastanja bilo je i vrijeme prvih kultnih pizzerija u socijalističkoj Hrvatskoj, poput Dvojke, Kamenitih vrata, Purgera, Zadra i Četiri lovca, što je bilo presudno i za njegovu ljubav prema pizzi. Osim što se bavi svime čime se već ljudi na hitnoj bave, Dragan putuje svijetom i isprobava pizze. Probao ih je otprilike milijun, upoznao vlasnike najboljih pizzerija i opsjednut je tajnama pripreme dobre pizze. Zbog svega toga utvaramo si da je Dragan stručnjak za ovu temu i danas je opisao svoje iskustvo iz pizzerije Zagyland, koja se nalazi u Konjščini.

PUT me je tijekom ovih blagdanskih dana sasvim neplanirano odveo u Konjščinu. U Zagyland. Dok sam birao u koju bih pizzeriju odveo ekipu na dobru pizzu, stigla mi je preporuka za dobru napoletansku pizzu.

U prvi sam tren pomislio da se netko zabunio ili se samo šali. Prava tradicionalna napoletanska pizza usred Zagorja!? Nešto poput dobrih zagorskih štrukli u Napulju. Odlučili, rezervirali i otišli u Zagyland.

Priznajem, nisam očekivao nekakvu veliku drvenu zagorsku klet, ali sam se ipak ugodno iznenadio cijelim Zagylandom, pogotovo lijepo i skladno uređenim restoranom. Na preporuku samog vlasnika, koji je ujedno i picajol, naručili smo šest različitih pizza. I sve su bile odlične!

Nadjevi su ukusni, a sastojci kvalitetni

Tijesto je tradicionalno napoletansko s malom debljim, prozračnim i hrskavim rubovima. Nije preslano, nije teško i zasitno. Nadjevi su ukusni i složeni od kvalitetnih sastojaka. Veličina pizze isto zadovoljava propisani standard za napoletanu. Taman za jednu odraslu osobu koja se nije došla ubiti hranom.

Izbor pizza je dobar, a vlasnik je definitivno odlučio igrati na sigurno. Margherita, Vesuvio, dvije morske, jedna vege, Zagorska... Jedina malo drugačija pizza je Zagyland, pizza s mozzarellom, šunkom, čipsom od pancete, slatkim čili umakom i ljubičastim lukom.

Vrhunska kombinacija okusa. S malom dozom straha nakon neugodnog iskustva i opasno preslane pizze koju sam nedavno pojeo u Pečuhu, naručio sam pizzu s inćunima. Jedna od boljih koje sam probao.

Cijene su primjerene

Sve u svemu, Zagyland je odlična pizzerija s jako dobrom napoletanskom pizzom. Cijene su primjerene, Margherita je 50 kuna, najskuplje pizze po 65. Dodatno me razveselilo to što u dosta dobroj ponudi piva imaju i lokalno craft pivo simpatičnog naziva Fejst Domača piva.

Ako želite pojesti dobru napoletansku pizzu uz domaće craft pivo ili čašu dobrog vina u ugodnom ambijentu i opuštenoj atmosferi, odite u Zagorje. U Zagyland.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.