Lovac na pizze: Butler, još jedna odlična zagrebačka pizzeria

Foto: Lovac na pizze

Dragan Maloševac je specijalist hitne medicine u Zavodu za hitnu medicinu Vukovarsko-srijemske županije. Odrastao je u Zagrebu, samo nekoliko ulaza od Šestina, jedne od prvih zagrebačkih pizzerija s krušnom peći, a vrijeme njegovog odrastanja bilo je i vrijeme prvih kultnih pizzerija u socijalističkoj Hrvatskoj, poput Dvojke, Kamenitih vrata, Purgera, Zadra i Četiri lovca, što je bilo presudno i za njegovu ljubav prema pizzi. Osim što se bavi svime čime se već ljudi na hitnoj bave, Dragan putuje svijetom i isprobava pizze. Probao ih je otprilike milijun, upoznao vlasnike najboljih pizzerija i opsjednut je tajnama pripreme dobre pizze. Zbog svega toga utvaramo si da je Dragan stručnjak za ovu temu i danas vas vodi u zagrebačku pizzeriju Butler.

TAMAN kad sam pomislio kako sam uspio posjetiti sve zagrebačke pizzerije koje peku odličnu napoletanu, dobio sam preporuku za pizzeriju Butler. Iskoristio sam prvi slobodan vikend i zaputio se tamo.

Pizzeria u sklopu hotela

Stol sam rezervirao vrlo jednostavno, kratkim telefonskim pozivom. Butler je pizzeria koja se nalazi u sklopu hotela Sliško, u samoj blizini glavnog autobusnog kolodvora. Nisam još ni ušao u ovu pizzeriju, a već sam shvatio zašto su ocjene koje ima tako visoke. Izvana djeluje vrlo neobično i daje nagovještaj lijepo uređenog prostora.

Sve se to potvrdilo odmah po ulasku i pogledom na skladno, vrlo ukusno i lijepo uređen interijer. Sličan sam osjećaj imao prilikom ulaska u Mrs. Fogg, jednu od najljepših zagrebačkih pizzerija.

Netko se uistinu potrudio napraviti vrlo ugodan i opuštajući ambijent sa zanimljivim i lijepim detaljima koji ispunjavaju dosta velik prostor, od kojih neki vise na zidovima, a neki se nalaze u samom prostoru neposredno pored stolova.

Vrhunska usluga

Dočekao nas je vrlo ljubazan i izuzetno profesionalan konobar koji nam je tijekom narudžbe pomogao izabrati različite pizze u skladu s našim željama i afinitetima. Bio je stalno prisutan i izuzetno angažiran, a istovremeno nenametljiv. Upravo tako zamišljam vrhunskog konobara.

Izbor pizza je velik, a izabrali smo Peperoncino, Cosaccu i Cosa Nostru. Upravo nam je Cosaccu preporučio simpatični konobar, i to zbog vrhunskog sira pecorino romano. Cosa Nostra me privukla kozjim polutvrdim sirom i crvenim sušenim rajčicama koje su se pokazale punim pogotkom i jedne su od najboljih koje sam do sada dobio na pizzama koje sam isprobao.

Odlične pizze

Kad su stigle na stol, pizze su izgledale savršeno s izuzetno velikim, izdignutim i napuhanim rubovima koji su im davali izgled canotto pizza, a ne klasičnih napoletana.

Tijesto je jako dobre teksture, a meni je jedino nedostajalo malo više prhkosti i prozračnosti u samim rubovima. Stekao sam dojam da su rubovi tako debeli više zbog veće količine tijesta nego zbog prave namjere da ih se takvima i istakne.

Sredina je tanka i mekana, ali nije gnjecava i vlažna. Nadjevi su svakako puno jači adut od tijesta, svi su sastojci kvalitetni i dobro posloženi u zanimljive kombinacije. Sve u svemu, Butler ima kvalitetnu pizzu, upravo onakvu kakvu pizzerija s ocjenom 4.9 definitivno mora imati.

Dobre cijene

Cijene su vrlo pristupačne, pogotovo s obzirom na kvalitetu pizze, lijepo uređen prostor, vrhunsku uslugu i samu lokaciju. Marinara je 7 eura, Margherita 8 eura, a najskuplja je Mortadella Tartufo, koja košta 15 eura. Većina je pizza od 9 do 11 eura.

Butler smo napustili siti i zadovoljni, a ja sad imam novi, pomalo nezahvalan zadatak budući da zbog Medene i Butlera, pizzerija koje sam posjetio u zadnje vrijeme, moram napraviti nove top liste na kojima će i one biti u samom vrhu. Zagreb ima sve više pizzerija s odličnim napoletanama.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.