Ledeni vjetar nikad neće izaći iz mode, evo super recepta

Foto: Index Recepti/čitatelji

LEDENI vjetar je sad već kultni kolač od kora od bjelanjaka, kreme od žumanjaka, tučenog slatkog vrhnja i voća, najčešće kivija, jagoda i banana zbog boje, ali i kiselosti.

Za ovaj s fotografije koji je napravio naš čitatelj Robert bit će vam potrebna jaja, šećer, jabučni ocat, mlijeko, maslac, vrhnje za šlag i voće po izboru. Stvarno malo sastojaka koji su lako dostupni, a dovoljni za napraviti ovaj slavni kolač bez kojeg nema ni jedne zabave ni proslave.

Kako se priprema?

Za koru od bjelanjaka bjelanjke izmiksajte na pola, dodajte šećer te žlicu jabučnog octa i sve skupa sjedinite dok ne dobijete čvrsti snijeg. Smjesu rasporedite po protvanu i stavite peći na 150°C sat vremena. Kora treba poprimiti nježno žućkastu boju, a kad je gotova prerežite je na tri dijela.

Za kremu žumanjke izmiksajte sa šećerom, dodajte brašno, vanilin šećer i malo mlijeka. Ostatak mlijeka stavite da zakuha pa dodajte smjesu i lagano ukuhati dok se ne zgusne. U ohlađenu kremu dodajte maslac. Slatko vrhnje izradite u šlag.

Slažite koru, žutu kremu, voće pa šlag. Eto, to je cijela mudrost, a cijeli recept možete pronaći na ovom linku.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.