ZA NEKOLIKO dana je Svjetski dan jabuka, a tim smo povodom već danas odlučili pripremiti jedan od najdražih recepata s njima u glavnoj ulozi. Nije pita, nije ni štrudla, nego ukusan i sočan biskvit koji se jednostavno priprema i brzo je gotov.
Ako volite rustikalan izgled kolača i pravi domaći miris - na pravom ste mjestu. Spremite si recept koji ćemo navesti niže jer radit ćete ga još puno puta.
Potrebni sastojci
- brašno
- prašak za pecivo
- vanilin šećer
- ulje
- voda
- naribane jabuke
- cimet
- jaja
- kristal šećer
- šećer u prahu
Kako se priprema
Umiješajte sastojke pa umutite tijesto. Naribajte jabuke i dodajte ih u smjesu, a dvije jabuke narežite na tanke šnite pa jednu dodajte u smjesu za biskvit. Smjesu prebacite u namašćen kalup, posložite narezanu jabuku, pa preko nje naribajte malo maslaca kako u pečenju ne bi izgorjela. Kolač stavite peći, a onda ga prohladite i posipajte šećerom u prahu.
Cijeli recept s mjerama i detaljima pripreme pronađite ovdje.