Jesenski biskvit s jabukama i cimetom koji svi vole, spremite si recept

Foto: Mirjana Salopek Jandrić

ZA NEKOLIKO dana je Svjetski dan jabuka, a tim smo povodom već danas odlučili pripremiti jedan od najdražih recepata s njima u glavnoj ulozi. Nije pita, nije ni štrudla, nego ukusan i sočan biskvit koji se jednostavno priprema i brzo je gotov. 

Ako volite rustikalan izgled kolača i pravi domaći miris - na pravom ste mjestu. Spremite si recept koji ćemo navesti niže jer radit ćete ga još puno puta. 

Potrebni sastojci 

  • brašno
  • prašak za pecivo 
  • vanilin šećer
  • ulje
  • voda
  • naribane jabuke
  • cimet
  • jaja
  • kristal šećer
  • šećer u prahu 

Kako se priprema

Umiješajte sastojke pa umutite tijesto. Naribajte jabuke i dodajte ih u smjesu, a dvije jabuke narežite na tanke šnite pa jednu dodajte u smjesu za biskvit. Smjesu prebacite u namašćen kalup, posložite narezanu jabuku, pa preko nje naribajte malo maslaca kako u pečenju ne bi izgorjela. Kolač stavite peći, a onda ga prohladite i posipajte šećerom u prahu. 

Cijeli recept s mjerama i detaljima pripreme pronađite ovdje

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.