KUHANO tijesto kod nas se najviše koristi za princes-krafne, dok za fritule pripremamo smjesu s kvascem ili praškom za pecivo. No, baza ovim talijanskim fritulama, koje su karakteristične za Veneciju i sjeverni dio zemlje, u koje smo se zaljubili još davnih dana je upravo kuhano tijesto, a čini se kako je baš to tajna zbog koje su tako napuhnute.
Od sastojaka ćete trebati 300 ml vode, 45 g maslaca, 80 g šećera, 250 g glatkog brašna, 4 jaja, pola vrećice praška za pecivo, koricu jednog limuna te dvije jabuke narezane na male kockice, kao i 60 g grožđica namočenih u rum koje, naravno, možete izostaviti ako ne volite grožđice, no ne preporučujemo.
Vodu i maslac rastopite pa dodajte brašno. Miješajte da nastane glatka smjesa pa prebacite u zdjelu i dodajte jaja te miksajte. Dodajte i sve ostale sastojke i promiješajte. Pržite u ulju pa pospite šećerom u prahu.
>> Recept: Talijanske fritule s jabukom