PETAK je tradicionalno dan kada mnogi biraju ribu za svoj obrok, bilo iz običaja, prehrambenih navika ili želje za nečim laganijim nakon radnog tjedna. Upravo zato ova bijela riba s koricom od parmezana dolazi kao savršen izbor. Riječ je o jelu koje uspješno spaja jednostavnost pripreme s bogatstvom okusa - izvana hrskava zahvaljujući aromatičnoj korici od parmezana, a iznutra mekana, sočna i pahuljasta.
Ova riba idealna je za lagani ljetni ručak nakon posla jer se priprema za svega 30 minuta, bez previše kompliciranja i zadržavanja u kuhinji. Možete je poslužiti uz svježu sezonsku salatu, pečeni krumpir, rižu ili čak lagani umak od jogurta s limunom i začinskim biljem. Evo kako ju pripremiti i što će vam sve biti potrebno.
Za ovo jelo će vam trebati:
Zagrijte pećnicu na 220 stupnjeva i obložite lim papirom za pečenje. Pošpricajte sprejem za kuhanje ili premažite uljem i na to stavite riblje filete.
U zdjelici vilicom pomiješajte sve preostale sastojke, osim limunovog soka. Lagano pritisnite smjesu na filete od ribe, a zatim pecite dok ne dobije zlatnu boju, oko 20 minuta. Prije posluživanja prelijte ribu limunovim sokom. Poslužite uz prilog po želji.
Cijeli recept pronađite ovdje.