Idealno za zaposlene: Ljetni riblji ručak koji je gotov za pola sata

Foto: Shutterstock

PETAK je tradicionalno dan kada mnogi biraju ribu za svoj obrok, bilo iz običaja, prehrambenih navika ili želje za nečim laganijim nakon radnog tjedna. Upravo zato ova bijela riba s koricom od parmezana dolazi kao savršen izbor. Riječ je o jelu koje uspješno spaja jednostavnost pripreme s bogatstvom okusa - izvana hrskava zahvaljujući aromatičnoj korici od parmezana, a iznutra mekana, sočna i pahuljasta.

Ova riba idealna je za lagani ljetni ručak nakon posla jer se priprema za svega 30 minuta, bez previše kompliciranja i zadržavanja u kuhinji. Možete je poslužiti uz svježu sezonsku salatu, pečeni krumpir, rižu ili čak lagani umak od jogurta s limunom i začinskim biljem. Evo kako ju pripremiti i što će vam sve biti potrebno.

Potrebni sastojci

Za ovo jelo će vam trebati:

  • čvrsta bijela riba poput oslića ili bakalara
  • panko mrvice
  • parmezan
  • maslac
  • češnjak
  • limun
  • sol
  • papar.

Kako se radi

Zagrijte pećnicu na 220 stupnjeva i obložite lim papirom za pečenje. Pošpricajte sprejem za kuhanje ili premažite uljem i na to stavite riblje filete.

U zdjelici vilicom pomiješajte sve preostale sastojke, osim limunovog soka. Lagano pritisnite smjesu na filete od ribe, a zatim pecite dok ne dobije zlatnu boju, oko 20 minuta. Prije posluživanja prelijte ribu limunovim sokom. Poslužite uz prilog po želji.

Cijeli recept pronađite ovdje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.