Dino Galvagno kuhao na Zrinjevcu, za vikend najavljena posebna jela

Foto: Hana Kajari/Index

JUČER popodne je ispred kućice Art of Bar na Slatkom Zrinjevcu u Zagrebu poznati barmen Filip Lipnik održao radionicu izrade toplih koktela s učenicima Art of Bar Academy, a danas je ondje kuhao Dino Galvagno. Osim degustacija i kulinarskih savjeta, dijelio je savjete kako upotrijebiti ostatke hrane i tako sudjelovati u procesu održivosti, koji će nam pomoći u danima nakon blagdanskog obilja.

>> Koliko hrane pripremiti za Božić da ne bude ostataka? Ovdje je sve u gramima

Što će se jesti na Zrinjevcu za vikend

Feliz Navidad predstavit će svoje arancine (okruglice od riže) s brancinom i grdobinom, mozzarellom, špinatom i jogurtom, uz umak od limete i salatu. Kućica Veseli pajcek imat će tuna burger u domaćem brioche pecivu s batatom, rajčicom, wasabi majonezom i prženim lukom.

Slavonski šmek potražite na kućici Polar Express - već se vesele kuhanju fiša na slavonski sa širokim rezancima. Kućica Shank priprema kozice u tempuri i brioche pecivu s domaćom chilli majonezom, a Santa’s House priprema Bakalarus. Za sve vas koji niste baš od ribe, tu je i dalje 18 vrsta kobasica.

Radno vrijeme na Badnjak i Božić

Slatki Zrinjevac radit će na Badnjak od 10 do 01 sat, dok će na Božić kućice ostati zatvorene, a 26. 12. rade prema uobičajenom radnom vremenu, od 12 do 23 h.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.