Dalmatinske kroštule po receptu Mate Jankovića

Foto: Shutterstock/Index

"HRSKAVA tradicionalna dalmatinska slastica od prženog tijesta najbolja je još topla i posipana šećerom u prahu. Moj trik je dodavanje alkohola u tijesto kako bi upilo manje ulja pri prženju", kaže chef Mate Janković.

Ako odlučite pripremiti kroštule po njegovom receptu, sigurno nećete pogriješiti. a možete ga pronaći na ovom linku.

Zamijesite tijesto

Od jaja, lozovače, ulja, octa, korice limuna i naranče, soli i brašna zamijesite tijesto. Posudu u kojoj je tijesto pokrijte krpom i ostavite da odmori sat vremena. 

Izrežite trakice

U veći lonac ulijte ulje i ostavite da se zagrijava na srednje jakoj vatri do temperature od 180 stupnjeva. Valjkom ga razvaljajte u pravokutni oblik na debljinu 2 mm. Izrežite tijesto na trakice širine 1.5 cm.

Pržite kroštule

Pržite trakice u ulju do zlatnožute boje. Pečene kroštule izvadite na kuhinjski papir i ostavite kratko da se ocijede od masnoće. Prije posluživanja ih posipajte šećerom u prahu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.