Foto: 123RF
PILETINA je jedna od najzdravijih namirnica, a njeno pripremanje je brzo i lako. Budući da smo nedavno pisali o mediteranskoj dijeti, ovaj recept idealan je ako ste je odlučili prakticirati.
Za preljev vam je potrebno:
1 režanj bijelog luka
1/4 žličice soli
5 žlica maslinovog ulja
6 žlica (ili više) svježeg soka od naranče
1/4 šalice vinskog octa
1 žlica senfa
Za salatu:
400 g (konzerviranog) bijelog graha
1 šalica skuhanih pilećih prsa izrezanih na kockice
2 šalice tikvica izrezanih na kockice
1/2 šalice sitno nasjeckanog celera
174 šalice sitno nasjeckanog rikota ili feta sira
1/3 šalice nasjeckane rajčice (po želji)
2 šalice narezane zelene salate
sitno sjeckani bosiljak
radič
sol i papar
Priprema:
1. Preljev: Isjeckajte luk što je sitnije moguće. Promiješajte ga u 5 žlica maslinovog ulja. Dodajte 6 žlica soka od naranče, ocat i senf pa miješajte dok ne stvorite jednoličnu masu. Probajte ukus pa po potrebi dodajte još soka od naranče ili posolite.
2. Salata: Umiješajte grah, piletinu, tikvicu, celer, sir i rajčicu. Dodajte sjeckani bosiljak i 3/4 šalice preljeva. Probajte i po potrebi posolite i popaprite.
3. Preostali preljev naspite u jednu posudu sa zelenom salatom i radičem. Na zelenoj salati servirajte pripremljenu salatu od graha i piletine i ukrasite cijelim listovima bosiljka.
Jedna porcija ove salate iznosi 428 kalorija.
Dobar tek!