Super zdrave i slatke "pljeskavice" od badema

Foto: 123rf

OVE jednostavne kolačiće pripremite bez termičke obrade 

Sastojci

„Tijesto“

2 šalice badema

3 žlice meda ili nektara od datulja ili agava sirupa

2 žlice tople vode

2 žlice kakaa u prahu

1  žličice bourbon vanilije u prahu

Nadjev

1 šalice indijskih oraščića

2 žlice meda ili nektara od datulja ili agava sirupa

1  žličice bourbon vanilije u prahu

2 žlice tople vode 

Priprema

Za „tijesto“ na suho sameljite bademe u brašno. Dodajte ostale sastojke i pomiješajte u homogenu smjesu. Oblikujte „pljeskavice“ promjera oko 3 cm (oko 30 „pljeskavica“ za oko 15 kolačića) i položite ih na silikonsku podlogu ili papir za pečenje. Prstima oblikujte polukuglice. Sušite ih u dehidratoru oko 6 sati na 41°C (ili u pećnici na najnižoj temperaturi s odškrinutim vratima).

Za nadjev na suho sameljite indijske oraščiće u brašno. Dodajte ostale sastojke i pomiješajte u homogenu smjesu.

Nadjevom od indijskih oraščića spojite dvije polukuglice od badema. Kolačiće čuvajte u zatvorenoj posudi u hladnjaku.

Preporuka: Prije upotrebe bademe (sirove) namočite preko noći i zatim ih ogulite. Oguljene bademe posušite.

Dobar tek!

 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.