Foto: 123rf
OVE jednostavne kolačiće pripremite bez termičke obrade
Sastojci
„Tijesto“
2 šalice badema
3 žlice meda ili nektara od datulja ili agava sirupa
2 žlice tople vode
2 žlice kakaa u prahu
1 žličice bourbon vanilije u prahu
Nadjev
1 šalice indijskih oraščića
2 žlice meda ili nektara od datulja ili agava sirupa
1 žličice bourbon vanilije u prahu
2 žlice tople vode
Priprema
Za „tijesto“ na suho sameljite bademe u brašno. Dodajte ostale sastojke i pomiješajte u homogenu smjesu. Oblikujte „pljeskavice“ promjera oko 3 cm (oko 30 „pljeskavica“ za oko 15 kolačića) i položite ih na silikonsku podlogu ili papir za pečenje. Prstima oblikujte polukuglice. Sušite ih u dehidratoru oko 6 sati na 41°C (ili u pećnici na najnižoj temperaturi s odškrinutim vratima).
Za nadjev na suho sameljite indijske oraščiće u brašno. Dodajte ostale sastojke i pomiješajte u homogenu smjesu.
Nadjevom od indijskih oraščića spojite dvije polukuglice od badema. Kolačiće čuvajte u zatvorenoj posudi u hladnjaku.
Preporuka: Prije upotrebe bademe (sirove) namočite preko noći i zatim ih ogulite. Oguljene bademe posušite.
Dobar tek!