Ovim bizarnim dijetama podvrgnule su se slavne osobe

Foto: EPA-EFE, Instagram

ZBOG izgleda mnogi će učiniti sve, pa čak i podvrgnuti se rigoroznim dijetama. Jedan od najboljih primjera je Beyonce koja je nakon rođenja blizanaca odlučila skinuti nakupljene kilograme 22-dnevnom dijetom tijekom koje se iz prehrane izbacuju ugljikohidrati, šećer, meso, riba i mliječni proizvodi. Stručnjaci su upozorili da je takav režim opasan jer sugerira unos svega 1400 kalorija dnevno, dok se muškarcima preporučuje unos 2500, a ženama 2000 kalorija.

No, još 2006. za ulogu u filmu ‘Dream Girls’ prakticirala je 10-dnevno čišćenje organizma. Nije jela ništa, pila je samo sok od limuna, javorovog sirupa i kajenske paprike.

Ipak, slavna pjevačica nije jedina koja je odabrala iznimno restriktivne i bizarne metode mršavljenja.

Mariah Carey 2016. je za E! News otkrila da jede samo norveški losos i kapare, što sigurno nije dugoročno održivo. 

Chriss Pratt inspirirao se Biblijom pa se podvrgnuo istoimenoj dijeti, odnosno postu. Princip koji je slijedio je 21 dan unositi samo voće, povrće i beskvasni kruh. Ideja takvog režima je natjerati tijelo da se samo riješi otrova, ali stručnjaci su upozorili da te metode nisu preporučljive jer tijelo ne dobiva sve potrebne nutrijente.

Legendarna Marilyn Monroe jela je sirova jaja i steak. Bila je uvjerena da će tako imati liniju iz snova, ali zapravo je riskirala salmonelu i izbjegavala vlakna te nutrijente, čime je mogla izazvati srčane probleme i osjećaj slabosti.

Pjevačica Adele navodno je odlučila slijediti dijetu koja obećava gubitak tri i pol kilograma u sedam dana. Prva tri dana dozvoljeno je unositi samo tisuću kalorija, a naredna četiri 1500. Jedine namirnice koje su dozvoljene su zeleni čaj, citrusi, peršin, kelj, kapari, borovnice, jabuke i crno vino.

Osnivač Twittera Jack Dorsey jede samo jedan obrok u danu, a tijekom vikenda posti ili jede samo juhu. Takav ekstremni režim može dovesti do poremećaja prehrane i nijedan stručnjak ga ne savjetuje. 

Trenerica slavnih Tracy Anderson je svoje klijente podvrgnula dijeti koja se bazira na 14 posudica dječje hrane u danu i normalnom obroku za večeru, čime se dnevno ne prekoračuje unos od 1400 kalorija. To za većinu nije dovoljno i, osim gladi, mnogi su iskusili druge zdravstvene probleme poput deficita nutrijenata, slabosti i nesanice.

Čak je i dizajner Karl Lagerfeld imao neobičnu naviku. Doručkovao je tost, jaje, sok od naranče i dijetalnu Colu. Štoviše, u danu bi popio deset limenki dijetalne Coca-Cole. Manjim porcijama je ograničio unos kalorija i dnevno ih nije unosio više od 1200, piše Vox. 

Nijedan od navedenih režima ne biste trebali iskušati. Ako želite smršavjeti, uvijek to činite pod nadzorom stručnjaka, nutricionista ili liječnika te im se obratite za savjet.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.