Namirnice koje ne smijemo podgrijavati

Foto: 123RF

UBRZANI način života tjera nas na podgrijavanje hrane.

I to je nekad neizbježno no važno je da znate koje namirnice nipošto ne biste smjeli podgrijavati, jer loše utječu na vaš organizam.

Meso

Podgrijavanjem mesa ono mijenja strukturu proteina koje naše tijelo tako više ne prepoznaje pa je ono najgore za podgrijavanje.

Povrće

Cikla, celer, mrkva i špinat zagrijavanjem postaju kancerogeni, jer se nitrati u njima pretvaraju u nitrite - opasne spojeve.

Jaja

Kao i piletina, i jaja su često kontaminirana salmonelom pa ih nipošto nemojte podgrijavati.

Juha

Vjerojatno to često radite no juha se ne bi smjela podgrijavati, već jesti odmah nakon što je skuhana i topla.

Gljive

Ne smiju se podgrijavati nit jesti idući nakon pripremanja zbog toga što sadrže puno bjelančevina koje stajanjem i podgrijavanjem postaju štetne.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.