File u slatkom uz zapečeni prilog

Foto: 123rf

UOBIČAJENI način pripreme obroka povremeno treba zasladiti.

Zdrave i poželjne namirnice savršena su kombinacija ne samo za vašu dobru fizičku formu, već i za vaše nepce. 

Sastojci (glavno jelo):

  • 200 g junećeg filea
     
  • 100 g borovnica
     
  • 150 g suhih šljiva
     
  • pola čajne žlice stevije u prahu
     
  • sol
     
Priprema:
 
  1. Na zagrijanoj tavi pecite juneći file od 3 - 6 min sa svake strane, a nakon pečenja isti posolite
     
  2. Štapnim mikserom umiksajte borovnice, 50 g suhih šljiva te 10 jušnih žlice vode 
     
  3. Umiksani sadržaj na laganoj vatri kuhajte dok ne zakipi, nakon čega dodajte prstohvat soli te pola čajne žlice stevije u prahu
     
  4. Pečeni juneći file prelijte pripremljenim umakom

Sastojci (prilog):

  • 250 g krumpira
     
  • 1 bjelanjak 
     
  • pola čajne žlice kosanog peršina
     
  • sol
     
Priprema:
 
  1. Krumpir ogulite, narežite na kocke te kuhajte dok u potpunosti ne postane mekan, gotovo pa raskuhan
     
  2. Kuhani krumpir, 5 jušnih žlica vode u kojoj se kuhao, 1 bjelanjak, peršin i sol izmiksajte u glatku smjesu
     
  3. Izmiksani krumpir stavite u posudu za pečenje koju zatim umetnite u zagrijanu pećnicu na 220 °C i pecite prilog u trajanju od 10 min
     

Treba naglasiti kako su suhe šljive, iako visoke kalorijske vrijednosti, izrazito prikladne u fitness načinu prehrane.

Tijekom procesa sušenja suha šljiva zadržava vrijedne vitamine i minerale u svom sastavu.

Ipak, vjerojatno najveći značaj suhih šljiva proizlazi iz doprinosa pravilnoj probavi.

Dobar tek!

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.