Amerikanka zgrožena prljavim krumpirom u Europi, izazvala je burne reakcije

AMERIKANKA Lily, koju na TikToku prati gotovo 22 tisuće ljudi, objavila je video koji je izazvao burne reakcije među Europljanima. Naime, u videu je snimila krumpir u jednoj trgovini u Nizozemskoj, gdje je boravila neko vrijeme.
"Može li mi netko objasniti zašto se krumpir u Europi prodaje ovako prljav?", upitala je svoje pratitelje, a potom dodala: "Kako je uopće to dozvoljeno? Može li se tako dobiti salmonela ili druge bolesti?" Na kraju je zaključila: "Ovo je ludost."
22 tisuće komentara ispod videa
U opisu videa, koji je pregledan gotovo sedam milijuna puta, napisala je: "Stvarno mi je teško hraniti se zdravije u Europi zbog svih zdravstvenih opasnosti."
Naravno, nije dugo trebalo da izazove burne komentare i reakcije Europljana. Ispod njezinog videa skupilo se gotovo 22 tisuće komentara.
"Kakvi su onda američki krumpiri?", "Raste li američki krumpir na drvetu možda?", "Može li mi netko reći koji je IQ tipičnog stanovnika SAD-a?", "SALMONELA?!? Evo ne vjerujem da je ovo izjavila", "Nadam se da je ovo samo izmišljeno kako bi nas razljutilo", "U Americi ne perete povrće? Imate li vodu?", "Ne moram ni provjeriti odakle je", "Američki obrazovni sustav je apsolutna sramota i glupost", bili su samo neki od komentara ispod objave.
Kako raste i kako se prodaje krumpir u Americi?
Iako krumpir u Americi raste kao i drugdje, iz zemlje, razlika se vidi nakon berbe. U SAD-u se krumpir najčešće uzgaja na velikim industrijskim farmama, gdje se nakon vađenja iz zemlje pere, sortira i često premazuje zaštitnim slojem kako bi dulje trajao i izgledao urednije. Zbog toga se u američkim trgovinama gotovo isključivo prodaje čist, opran krumpir, spreman za kuhanje bez dodatnog čišćenja.
U SAD-u se više pažnje pridaje izgledu i "higijeni" proizvoda, pa takav "prljav" krumpir kod nekih izaziva šok – kao što je pokazala i reakcija Lily.

bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
bi Vas mogao zanimati