Savršeni čokoladni mousse
Foto: foodbuzz
MALO je žena koje mogu odoljeti čokoladi. Volimo je toplu, hladnu, mliječnu, s lješnjacima... konzumiramo je u one dane kada nam svi idu na živce, hranimo se njome kada želimo postići osjećaj savršenstva, a čokoladni deserti prvo su što naručujemo gdje god da se nalazimo.
Otkrivamo vam recept kojemu ni najsnažnije žene neće moći odoljeti. Jeste za jedan prozračni, čokoladni, pjenasti mousse?
Za pripremu ovog savršenog recepta potrebno vam je: 300 grama tamne čokolade, 300 mililitara vrhnja za kuhanje, 2 žlice ruma, 4 bjelanjka te pola šalice vrhnja i šećera.
Priprema počinje tako da zagrijete vrhnje, ali pripazite da ne uzavre. Potom sameljite čokoladu i pomiješajte je sa vrelim vrhnjem te u velikoj zdjeli dobro izmiksajte.
U posudu s čokoladom i vrhnjem dodajte rum, ako niste ljubitelji ruma u mousse možete dodati malo likera od kave ili viskija.
U drugoj posudi izmutite bjelanjke, dodajući im postepeno žlicu po žlicu šećera. Kada ste bjelanjke i šećer zamutili pomješajte ih sa čokoladom i vrhnjem također postepeno. Ovoga puta smjesu lagano pomiješajte žlicom, kako bi mousse ostao prozračan.
Ako želite što nježniji i pjenastiji okus možete izmiksati još jedno vrhnje za kuhanje i nadodati ga u smjesu.
Kada je sve gotovo, budite hrabri i svoju čokoladnu poslasticu na nekoliko sati ostavite u hladnjaku.
Mousse poslužite u zanimljivim zdjelicama, sa puno šlaga i mljevenih badema. Napominjemo kako ovaj recept možete iskušati i sa bijelom čokoladom.
bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
bi Vas mogao zanimati