Doručak u nijansama bijele: Proklijala heljda u kremi od badema
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Foto: Shutterstock
Proklijala heljda:
1 šalicu organske heljde dobro isperite te namočite u vodu na 15 minuta. Heljdu procijedite, isperite te ostavite u staklenoj posudi da klija 24 sata. Isperite po potrebi kako bi ostala vlažna i čista. Dobit ćete 2 šalice proklijale heljde koju možete držati u hladnjaku ili je posušiti ako pripremate unaprijed.
Krema od badema:
1 šalicu badema namočite u vodu na 24 h pa ih ogulite. Močite li veću količinu, ostatak možete držati u vodi u hladnjaku. Izradite namočene i oguljene bademe s 2 žlice soka limete ili limuna, pola žličice cimeta, četvrtinom žličice vanilije i četvrtinom žličice mljevene čili paprike.
Heljdu ručno umiješajte u kremu od badema pa posušite (u dehidratoru na temperaturi od 41°C 1-2 sata). Poslužite s primjerice mlijekom od lješnjaka. Po želji zasladite stevijom ili medom.
Mlijeko od lješnjaka:
1 šalicu lješnjaka također namočite na 24 sata. Izradite lješnjake s 1 litrom vode i dobiveno mlijeko procijedite kroz vrećicu za cijeđenje ili gazu. Začinite po želji. Ostatak koristite kao brašno.
udruga3l.wordpress.com/
slatkikosecer.wordpress.com/
facebook.com/SlatkiKaoSecer
slatkikosecer.com/Default.aspx
Ovo je .
Homepage nacije.
ovdje. Atraktivne fotografije i videe plaćamo.
Imate važnu priču? Javite se na desk@index.hr ili klikom
Želite raditi na Indexu? Prijavite se
Tražimo sadržaj koji
bi Vas mogao zanimati
bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
Učitavanje komentara
Tražimo sadržaj koji
bi Vas mogao zanimati
bi Vas mogao zanimati