Mikrobiolog otkrio koju hranu izbjegavati ako je doručak poslužen na švedskom stolu
        AKO NOĆITE u hotelu, vrlo je vjerojatno da ćete ujutro doručkovati hranu posluženu na švedskom stolu. Međutim, mikrobiolog Jay Tetro upozorio je da postoji neka hrana koju je bolje izbjegavati u takvim situacijama. To su kajgana, palačinke i žitarice.
"Klonio bih se i pekmeza, maslaca od kikirikija i marmelade. Ako su takvi namazi otvoreni, a u njima je žlica, postoji velika vjerojatnost da su kontaminirani jer ljudi ponekad loše peru ruke ili ih uopće ne peru, a svi grabe hranu istim priborom", otkrio je.
Tetro se na švedskom stolu kloni majoneze, kriški limuna i dresinga za salatu jer su to, kaže, "mjesta na kojima se razmnožavaju bakterije".
Kao najsigurnije opcije, Tetro je izdvojio dimljeni losos, sir ili svježe voće.
        
        Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu? Kliknite ovdje.
        
    
        Ovo je .
            Homepage nacije.
        
        
        Imate važnu priču? Javite se na desk@index.hr ili klikom ovdje. Atraktivne fotografije i videe plaćamo.
    
    
        
        Želite raditi na Indexu? Prijavite se ovdje.
    
                    Tražimo sadržaj koji
bi Vas mogao zanimati
            bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
                                Učitavanje komentara
                            
                        
                    Tražimo sadržaj koji
bi Vas mogao zanimati
            bi Vas mogao zanimati