Svijet je poludio za browniesima od crvenog baršuna, imamo recept
VOLITE tortu od baršuna? Volite browniese? Jeste li ikada pokušali spojiti te dvije stvari?
Upravo je to učinila amaterka slastičarka Eloise Head, a privlačnim desertom osvojila je svijet. Naime, recept i postupak pripreme je objavila na Instagramu i svi su ga odlučili isprobati, a povratne informacije su obećavajuće.
Sastojci za browniese:
170 grama otopljenog maslaca
260 grama šećera
jedno veće jaje i jedan žutanjak
žličica ekstrakta vanilije
jestiva crvena boja
200 grama brašna
10 grama kakaa u prahu
pola žličice limunovog soka
90 grama komadića bijele čokolade
Sastojci za preljev:
115 grama omekšanog maslaca
225 grama kremastog sira
žličica ekstrakta vanilije
500 grama šećera u prahu
Priprema:
Umiksajte otopljeni maslac i šećer pa dodajte jaje, žumanjak, ekstrakt vanilije i jestivu crvenu boju. Dodajte brašno i kakao i nastavite miksati. Na kraju dodajte limunov sok i komadiće čokolade te smjesu dobro promiješajte.
Smjesu stavite u pladanj za pečenje kolača u koji ste stavili papir za pečenje. Pecite u pećnici zagrijanoj na 160 Celzijusa otprilike 30 minuta.
Počnite pripremati preljev. Umiješajte maslac i sir pa postepeno dodajte ekstrakt vanilije i šećer.
Kad se browniesi ohlade, prelijte ih kremom. Narežite i uživajte. Dobar tek!
bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
bi Vas mogao zanimati