Ovo je najveća greška koju pravite kada spremate kruh
MNOGI se trude što je moguće duže održati kruh svježim i poslije toliko savjeta misle da su našli pravi recept za to. Vjerojatno i vi s ovim ciljem stavljate kruh u hladnjak, što je ogromna greška, osobito ako je u pitanju svježi kruh. Mnoge namirnice uspijevaju održati svoju svježinu duže ako su u hladnjaku, ali to ovdje nije slučaj, piše RealSimple.
Prema riječima Jonathana Davisa iz pekarnice La Brea Bakery u San Leandru u Kaliforniji, štrucu svježeg kruha nikako ne trebate stavljati u hladnjak.
"Ako stavite kruh u hladnjak, temperatura i okruženje u njemu zapravo će ubrzati proces kvarenja umjesto da ga održe svježim", tvrdi Davis.
On objašnjava da je najbolji način kako što duže očuvati svježinu kruha držati ga na sobnoj temperaturi u kutku sobe ili kuhinje koji nije previše topao ili suh. Čuvajte ga izvan dosega sunčeve svjetlosti, daleko od prozora.
"Najbolje bi bilo pojesti ga u prva dva do tri dana otkad ste ga kupili, jer poslije toga njegova svježina i okus počinju slabjeti", kaže on.
Ako štrucu ne pojedete u roku od tri dana, umotajte je u vrećicu i stavite je u zamrzivač, a ne u hladnjak, a kada je budete htjeli jesti, zagrijte je u pećnici.
Ako ne želite zamrznuti kruh, možete ga upotrijebiti za neki recept. Na primjer, možete napraviti krutone ili ga izmrviti i dobiti domaću prezlu, pa ga dodati salatama, juhama i drugim jelima.
bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
bi Vas mogao zanimati