Ove namirnice ni slučajno nemojte podgrijavati u mikrovalnoj
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Foto: Instagram
IAKO ne možemo zamisliti svakodnevicu bez mikrovalne pećnice, ona može biti pogubna za neke namirnice, koje nakon zagrijavanja u njoj mogu izgubiti kvalitetu, ali i postati toksične. Iako je većina jela jednake kvalitete i nakon zagrijavanja u mikrovalnoj, postoje namirnice koje ni slučajno ne biste trebali jesti nakon mikrovalne.
Celer je odličan sastojak za juhu, ali samo do trenutka dok ne podgrijete tanjur Sadrži nitrate koji postaju otrovni i kancerogeni poslije naknadnog zagrijavanja.
Jaja. Iako vjerojatno kajganu nikada niste podgrijali u mikrovalnoj, valja upozoriti i da ne biste smjeli. Jaja podgrijana u mikrovalnoj mogu izazivati trovanje.
Špinat. Definitivno jedna od najzdravijih namirnica koje volimo jesti, ali nakon zagrijavanja u mikrovalnoj gubi svu kvalitetu i može izazvati trovanje.
Gljive sadrže puno proteina, vitamina i aminokiselina, ali se teško probavljaju. Ako ih pak konzumirate nakon podgrijavanja, stvar će biti još gora: sastav proteina iz gljiva se mijenja i to će prouzrokovati nadutost.
Sasvim neočekivano se i krumpir našao na crnoj listi. Zagrijani krumpir gubi ukus, a čak može biti uzročnik botulizma.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Piletina. Kao i kod gljiva, proteini iz piletine mijenjaju svoj sastav podgrijavanjem i jako se teško probavljaju. Ostatke ručka s piletinom najbolje je konzumirati hladne, ili komade mesa ubaciti u sendvič ili salatu.
Cikla. Ona je najzdravija kada je jedete svježu, a zagrijavanje nije preporučljivo budući je također puna nitrata.
Riža sadrži bakterije koje preživljavaju čak i kuhanje, pa ju je najbolje konzumirati odmah nakon pripremanja i ne jesti je ni podgrijanu niti hladnu nekoliko sati kasnije.
Ovo je .
Homepage nacije.
ovdje. Atraktivne fotografije i videe plaćamo.
Imate važnu priču? Javite se na desk@index.hr ili klikom
Želite raditi na Indexu? Prijavite se
Tražimo sadržaj koji
bi Vas mogao zanimati
bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
Učitavanje komentara
Tražimo sadržaj koji
bi Vas mogao zanimati
bi Vas mogao zanimati