Kilogram srdele košta 30 kuna, ljudi čekaju u redu. Evo kako ih pripremiti
NAKON dva mjeseca zimskog lovostaja na malu plavu ribu ribarnice su ponovno pune svježih srdela. U ribarnici na zagrebačkom Dolcu naišli smo na redove, a cijena za kilogram je 30 kuna.
Imamo par ideja kako možete iskoristiti svježe srdele.
Otkoštene pohane srdele
Možda zvuči komplicirano, ali nije nimalo. Recept je OVDJE.
Srdele na savor po receptu Mate Jankovića
Iako se odavno koristi u mediteranskoj kuhinji, srdela popularnost zahvaljuje Napoleonu, koji je uveo konzerviranje kako bi se što duže očuvala njena svojstva. Još prije toga ljudi su pečenu srdelu čuvali u marinadi od ulja, octa, luka i mediteranskih začina, kao što su ružmarin i lovor.
Upravo tako je nastao ovaj recept - marinirane, odnosno srdele na savor. Srdela pripremljena na ovaj način može stajati na hladnom mjestu i do dva tjedna pa je možete spremiti unaprijed, a OVDJE možete pronaći recept.
Pržene srdele
Ovo bismo mogli nazvati i "srdele po domaći" jer su nam ih ovako najčešće pripremali roditelji - brzo su gotove, a uz krumpir-salatu idu kao naručene. OVDJE je recept.
Srdele s gradela ili grill tave
Totalno ljetno jelo, iako ljeto još nije tako blizu. Svejedno, poslužit će i grill tava u nedostatku gradela. OVDJE je recept.
Ako isprobate bilo koji od ovih recepata, svakako fotkajte rezultat i objavite u našoj Facebook grupi Index Recepti: Što ste danas kuhali?
Lajkajte Index Recepte na Fejsu za brdo jednostavnih i testirano odličnih recepata koje možete isprobati kod kuće svaki dan.
bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
bi Vas mogao zanimati