HOT piletina
Foto: 123rf
OVAJ RECEPT sadržava uobičajene fitnes namirnice, odnosno pileća prsa i rižu.
Uz dodatak adekvatnih začina klasične namirnice dobit će pomalo egzotičnu notu.
Ljuta paprika ubrzat će metabolizam i zagrijati vaše nepce.
Sastojci:
300 g filea pilećih prsa
200 g poriluka
150 g crvenog luka
50 ml rižinog mlijeka
5 jušnih žlica soja sosa
2 čajne žlice mljevene ljute paprike
1 čajna žlica mljevenog češnjaka
pola čajne žlice curry mješavine začina
2 prstohvata soli
2 prstohvata papra
Priprema:
1. Luk nasjeckajte na sitne kockice i popržite u posudi čije dno prethodno prekrite s malo vode
2. Nakon 5 min dinstanja luka stavite pileća psa u posudu, dodajte curry i dinstajte 20 min uz dodavanje vode koliko je potrebno da sadržaj ne postane suh
3. Poriluk narežite na kolute promjera oko 1 cm te 3 minute popržite na suhoj tavi
4. U posudu u kojoj ste dinstali piletinu dodajte poprženi poriluk, rižino mlijeko i 50 ml vode te pojačajte vatru da sadržaj posude zakipi, nakon čega dodajte preostale sastojke i na laganoj vatri nastavite kuhanje u trajanju od 5 min
Prilog:
Za prilog poslužite nezačinjenu kuhanu rižu.
Ovo jelo ne sadržava masnoće, a riža kao kvalitetan izvor ugljikohidrata čini ovaj obrok idealnim za konzumaciju nakon treninga.
Dobar tek!
300 g filea pilećih prsa
200 g poriluka
150 g crvenog luka
50 ml rižinog mlijeka
5 jušnih žlica soja sosa
2 čajne žlice mljevene ljute paprike
1 čajna žlica mljevenog češnjaka
pola čajne žlice curry mješavine začina
2 prstohvata soli
2 prstohvata papra
Priprema:
1. Luk nasjeckajte na sitne kockice i popržite u posudi čije dno prethodno prekrite s malo vode
2. Nakon 5 min dinstanja luka stavite pileća psa u posudu, dodajte curry i dinstajte 20 min uz dodavanje vode koliko je potrebno da sadržaj ne postane suh
3. Poriluk narežite na kolute promjera oko 1 cm te 3 minute popržite na suhoj tavi
4. U posudu u kojoj ste dinstali piletinu dodajte poprženi poriluk, rižino mlijeko i 50 ml vode te pojačajte vatru da sadržaj posude zakipi, nakon čega dodajte preostale sastojke i na laganoj vatri nastavite kuhanje u trajanju od 5 min
Prilog:
Za prilog poslužite nezačinjenu kuhanu rižu.
Ovo jelo ne sadržava masnoće, a riža kao kvalitetan izvor ugljikohidrata čini ovaj obrok idealnim za konzumaciju nakon treninga.
Dobar tek!
Ovo je .
Homepage nacije.
ovdje. Atraktivne fotografije i videe plaćamo.
Imate važnu priču? Javite se na desk@index.hr ili klikom
Želite raditi na Indexu? Prijavite se
Tražimo sadržaj koji
bi Vas mogao zanimati
bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
Učitavanje komentara
Tražimo sadržaj koji
bi Vas mogao zanimati
bi Vas mogao zanimati