UZNEMIRUJUĆE Bacili psića u more u Poreču, u Slavoniji ubili psa u šumi

Foto: Facebook/Dnevna doza Porečana

DRUŠTVENIM se mrežama širi novi primjer stravične okrutnosti prema životinjama. 

Na Facebooku su sinoć objavljene vrlo uznemirujuće fotografije psa koji je mrtav pronađen u moru kod Poreča. Bio je zavezan u vreću za krumpir s kamenom. 

"Tko zna bilo što o ovome činu neka nam se javi u inbox ili na 112, ovo ne smije proći nekažnjeno!" poručili su s Facebook stranice Dnevna doza Porečana. 

"U šoku smo naišli na mrtvog psića"

Među fotografijama se nalazi i screenshot poruke osobe koja je pronašla tijelo nesretnog psića.

"U današnjoj šetnji s djecom, drugom stranom Červara, u šoku smo naišli na psića, mrtvoga, stavljenog u vreću zavezano, skupa s kamenom i vjerojatno tako bačen u more. Okrutno i žalosno! I jako tužna slika za naš grad, s obzirom na to da je sezona krenula lagano, ali je najžalosnije od svega da se ovakve stvari događaju", stoji u poruci uz fotografije. 

Upozoravamo da su fotografije vrlo uznemirujuće!

U Slavonskom brodu ostavio psa u šumi, netko ga je ubio

Djelatnici policije, u suradnji s veterinarskim inspektorom, obavili su tijekom prijepodneva očevid na Pljuskari, na mjestu gdje je pronađena nekoliko dana stara lešina svezanog psa. 

"Ono što za sada možemo kazati je kako je pas najvjerojatnije ubijen, no zbog stanja lešine teško je tvrditi je li smrt nastala prije vezivanja ili nakon vezivanja psa", za SBplus kazao je policijski službenik za odnose s javnošću Policijske uprave brodsko-posavske Krešimir Šimić.

Pas, dodao je, nije bio čipiran, što otežava pronalazak vlasnika i utvrđivanje okolnosti koje bi mogle dovesti do točne informacije o tome kako je i od čije ruke nastradao ovaj nedužni pas. Iako po gradu kolaju razne informacije, u policiji su kategorični.

"Za sada nemamo saznanja o mogućem vlasniku, no ono što mogu reći je kako će policija Općinskom državnom odvjetništvu podnijeti izvješće protiv nepoznate osobe za kazneno djelo usmrćivanja i mučenja životinje", kazali su. U policiji dodaju kako će, tko god da se na ovakav način iživljavao na životinji, a to ne mora nužno biti vlasnik psa, odgovarati sukladno Zakonu. A kazneni zakon u svom članku 205 za usmrćivanje i mučenje životinja predviđa kaznu zatvora i do godinu dana.

Još jednom upozoravamo da je fotografija uznemirujuća.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.