Šatoraški svećenik: Kolinda je duhovno plitka

Foto: Igor Kralj/PIXSELL, Hina

ŠATORAŠKI svećenik pater Ivan Ike Mandurić na Facebooku je napao donedavnu miljenicu predsjednicu Kolindu Grabar-Kitarović, protiv koje se okrenuo prije nekoliko mjeseci, skupa s ostatkom ekstremne desnice.

Kolinda je godinama uživala u podršci upravo tog dijela hrvatskog političkog spektra koji joj je uostalom pomogao da dođe na vlast, a ona im uzvratila tako što ih je učinila VIP uzvanicima na svojoj inauguraciji, no to se nedavno promijenilo, a desničari su se okrenuli Miroslavu Škori kojeg podupiru na sljedećim predsjedničkim izborima. 

Da upravo ta skupina mnogo toga zamjera Kolindi nije tajna, no Ivan Mandurić, svećenik kojeg se možda sjećate po tome što je pružao utočište šatorašima, ili možda po kampu za muževne katoličke muškarce, otišao je i korak dalje. 

Kolindu je na Facebooku napao zbog - joge, za koju je Kolinda nedavno izjavila da ju prakticira te joj poručio da je duhovno plitka te da ne može voditi narod.

Njegovu objavu prenosimo u cijelosti. 

Šatoraški svećenik: Ovaj skandal obezvrjeđuje njeno pjevanje 'Krist na žalu', ona ne može voditi narod

"Užasno me žalosti što predsjednica, pričajući o svojoj privatnoj vjerskoj praksi joge, zapravo odvraća narod od Katoličke vjere. I tako puše u jedra trendu promicanja joge u škole, sport, i svagdašnji život, koja se inače sve više nameće i katoličkoj djeci, što je za nas veliki problem.

Ovaj skandal s promicanjem joge, dakako, posve obezvređuje ono nedavno pjevanje u eter pjesme 'Krist na žalu', jer se pokazuje da ono nije potkovano poznavanjem vlastite vjere, te je utoliko bilo obmanjujuće. Ovdje se svakako mora postaviti pitanje, nije li to zastranjenje u vjeri otišli i dalje, i do koje mjere?

I sad kako to ispraviti? Jedino što poželiš je da katolički narod lijepo prepozna ovu duhovnu plitkoću, i okrene se tome da pokuša pronaći nekoga drugoga tko razboritije i autentičnije živi domoljubne i kršćanske vrijednosti - ako takav postoji ili ako se takav pojavi?

Tko ne razumije narod, i tko nema iste ideale, ne može ga ni voditi", napisao je Mandurić.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.