Reakcije na izvješće WHO-a: "#OsloboditeŠpek" već treći dan gospodari društvenim mrežama

Foto: 123rf

LJUBITELJI špeka/pancete/slanine nastavljaju izražavati globalno negodovanje zbog izvješća Svjetske zdravstvene organizacije o kancerogenosti prerađevina od crvenog mesa.

Hashtagovi #FreeBacon, #Bacongeddon and #JeSuisBacon redom su pri vrhu najčešće korištenih na Twitteru, a negodovanje izražavaju zvijezde, političari i obični potrošači.

Analiza društvenih mreža koju redovito provodi Thomson Reuters pokazuje da korisnici nisu sretni zbog revizije WHO-a. Negativni tweetovi o novoj kategorizaciji su u "udarnom ponedjeljku" nadmašili pozitivne u omjeru 7 naprema jedan.

Modni dizajner Kennet Cole je u utorak objavio tweet: "Šećer je loš za vas, ugljikohidrati su loši za vas, a sada je to i #špek, ali nemojte brinuti o tome jer je i to loše za vas #AkoCipelaOdgovara".

Austrijski političar Andrä Rupprechter je pak objavio fotografiju na kojoj uživa u mesnim prerađevinama dok poručuje da je izvješće WHO-a "farsa".

Reagirao je i njemački ministar poljoprivrede Christian Schmidt rekavši da se "nitko ne bi trebao bojati povremenog uživanja u kobasici".

Hashtag #Bacon je u Americi izrazito popularan nevezano uz izvješće WHO-a, uobičajeno je spontano izražavanje štovanja i ljubavi prema slanini, često u apsurdnom kontekstu. Fenomen je dobio naziv "Bacon mania".

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.