Kerum predsjednik Hrvatske građanske stranke: Treća smo politička snaga u Hrvatskoj!

ŽELJKO Kerum osnovao je svoju Hrvatsku građansku stranku, te postao njezin prvi predsjednik, u što nitko nije niti malo dvojio. Osnivačka skupština održana je u gradonačelnikovom restoranu Sky. Nije bilo suzdržanih, a ni onih protiv...

Deset mandata u Saboru

"Ovo nije Kerumova stranka, već stranka svih građana Hrvatske. Stvorio se prostor, tako smo i mi osnovali stranku. Već sad u startu, treća smo stranka u Hrvatskoj i na idućim parlamentarnim izborima imat ćemo 10 mandata u Saboru", kaže Kerum.

Ne zna koliko se dosada ljudi učlanilo u stranku, ali zna da je interes golem, i to među svim starosnim skupinama i slojevima društva. Ljudima je, kaže, dosadilo gledati uvijek ista lica i stranke. Kerum i njegovi nude nešto novo i drugačije. 

Kerum ne zna hoće li imati kandidata za predsjednika, Bandić još uvijek u SDP-u

A Bandić? Hoće li i on u HGS? "Bandić ima svoju stranku, SDP", bez uvijanja je odgovorio Kerum. Predsjednički izbori? "To pitanje je još uvijek otvoreno. Još nismo donijeli odluku hoćemo li istaknuti našeg kandidata ili ćemo nekome dati podršku", kaže Kerum.

I onda opet ista priča. Ne diskriminira Kerum po nacionalnoj osnovi, kao što se to mnogima učinilo nakon gostovanja kod Stankovića.

"Ljude dijelim na dobre i loše, samo sam odgovorio na provokativno novinarsko pitanje, kao što bi odgovorio bilo koji drugi građanin", još jednom je pojasnio Kerum, naglasivši da i dalje stoji iza svega što je rekao, pa i iza one o 70 posto novinara Jugoslavena, koji su ostali bez domovine, pa sada svašta pišu.

Stranka nije regionalna, istaknuo je Kerum, funkcionirat će na nacionalnoj razini. Ljevica, desnica? "Stranka smo svih građana, prosperitet nam je bitan, svjetonazor je manje bitan", kaže Kerum. 

Neće me više isprovocirati nijedan novinar, nijedna situacija...

Sasvim je normalno, tvrdi, što je u nadzorne odbore gradskih tvrtki postavio rođake i prijatelje. "To su članovi moje liste. Normalno je da ćemo postaviti svoje ljude. Ništa to nije van propisa", odgovara na prozivke splitski gradonačelnik, koji je foteljama u odborima gradskih firmi zbrinuo nove i stare koalicijske partnere, čak i njihov podmladak. 

Zadovoljan je kako je prošlo prvih 120 dana gradonačelničkog mandata: ""Riješili smo udžbenike, uskoro će i vrtići biti gotovi..."

Skužio je neke stvari, tvrdi. "Teško će me isprovocirati ubuduće bilo koji novinar, bilo koja situacija. Onda se moram baviti nebitnim stvarima, a ne onim za što sam izabran. Na svako vaše pitanje reći ću hvala i odgovoriti na njega", kaže Kerum.

Na sve Kerum odgovara, ali ne i na pitanje o Ivici Livaji koji mlati svoju ženu

Ipak na pitanje o partneru Ivici Livaji i njegovom iživljavanju nad ženom Dijanom, koja je Kerumova vijećnica u županijskoj skupštini - nije odgovorio, premda se po statutu stranke zalažu za jednakost spolova i ravnopravnost muškaraca i žena.

"To pitanje ne možete meni postavljati i ne bih ga komentirao", bilo je sve od Keruma na tu temu.

Inače, Dijana i Ivica opet su sretni zajedno. Bili su nerazdvojni na skupštini u Jokeru, ona se čak pozabavila i članstvom u verifikacijskoj komisiji. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.