Josipović: Predsjednik Republike nije istražitelj, a ni sudac

NOVOIZABRANI predsjednik Ivo Josipović danas je posjetio Varaždin, no nije želio komentirati najnoviju aferu gradonačelnika i potpredsjednika HSLS-a Ivana Čehoka kojeg istražuju zbog poslovne suradnje s tajkunom Davorom Patafom.

> Mutni poslovi u Varaždinu između gradonačelnika Čehoka i tajkuna Patafte?

Josipović nije želio komentirati tu aferu, koju je otkrio Index, a u kojoj je, navodno, Čehok Varaždin oštetio za najmanje 200 milijuna kuna. No, nije samo ta afera u posljednje vrijeme povezana s gradom u kojem je boravio novoizabrani predsjednik, nego se Varaždin spominje i u kontekstu poslova Podravke i Fima grupe. Novoizabrani predsjednik ne želi biti niti istražitelj ni sudac.

"Predsjednik Republike ne istražuje i ne sudi. Na meni je da promičem načelo pravne države i vladavinu prava, a pravna država mora zakonito i pravedno procijeniti što je u svim tim silnim napisima nezakonito, a što nije", kazao je danas Josipović te se tako izvukao od neugodnog komentiranja najnovijih afera.

Razgovarali o prepuštanju vojnog objekta Varaždinskoj županiji

Novoizabrani predsjednik je u Varaždinu razgovarao sa županijskim i gradskim čelnicima o gospodarstvu, kulturi i obrazovanju dok je posebna tema bila prepuštanje vojnog objekta na vrhu Ivanščice Varaždinskoj županiji.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.