Još dvije osobe u Njemačkoj preminule zbog bakterije E.coli



SMRTONOSNA bakterija Escherichia coli u Njemačkoj je uzela još dvije žrtve, a još oko 300 osoba je zaraženo. No, njemački ministar zdravstva Daniel Bahr nakon sastanka kriznog stožera u Berlinu izjavio je da zaraza polako jenjava.

"Nakon analize brojki, možemo reći da ima razloga za nadu. Brojka je u stalnom padu, ali novi se slučajevi i dalje mogu pojavljivati novi slučajevi i, nažalost, možemo očekivati još smrtnih slučajeva. No, ukupno gledajući, broj infekcija se smanjuje", kazao je Bahr za ARD.

Prema zadnjim informacijama, od zaraze bakterijom E.coli u Njemačkoj je za sada umrlo 27 osoba, dok je jedna osoba preminula u Švedskoj. U Njemačkoj je do sada, prema zadnjim podacima, ukupno zaraženo 2648 osoba. Oko 700 hospitaliziranih osoba pati od ozbiljnih tegoba koje mogu izazvati zakazivanje bubrega.

Krastavci ponovo sumnjivi

Iako je prije nekoliko dana teorija da su krastavci krivi za širenje zaraze E.coli odbačena, danas je ponovo aktualizirana nakon što je mutirana bakterija otkrivena u ostacima hrane jedne zaražene obitelji. U krastavcima je pronađen mutirani tip bakterije E.coli koji uzrokuje zarazu, ali postoji mogućnost da je bakterija u hranu došla preko kontakta sa zaraženom osobom, a ne obrnuto.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.