Bandić opet daje gradski novac za prosvjed u Haagu za hrvatske generale



"ISPRAVAN je i nužan korak je završiti prosvjede tamo gdje je opetovano učinjena Hrvatskoj nepravda - u prijestolnici Nizozemske, u Den Haagu. Shodno tome ćemo upriličit mirni i dostojanstveni prosvjed u subotu, 24. rujna 2011. godine u 14 sati na trgu 'Het Malieveld' u Den Haagu", stoji u pozivu Hrvatskog svjetskog kongresa (HSK) u kojem se dodaje da prosvjedi neće biti predizborni skup bilo koje političke stranke.

Ne bi političare, a Bandić se već hvali

Tako su od govornika najavljeni biskup Gospićko-senjski Mile Bogović, Marko Lukić dopredsjednik braniteljske udruge Zavjet te ratni izvjestitelj Petar Malbaša.

"Sukladno željama naših Haaških uznika mi ne dopuštamo političarima, bilo koje stranke, da svoju predizbornu kampanju grade naleđima naših heroja", napominje se u pozivu.

No zagrebački gradonačelnik Milan Bandić već se pohvalio kako je dio organizacije tog prosvjeda u Haagu.

"Dragi prijatelji,pitate me da li ću pomoći pri organizaciji odlaska poštovatelja generala na prosvjed u Haag, naravno da ću pomoći kao što sam i dosada pomagao i uvijek ću pomagati kada su u pitanju naši generali.", objavio je Bandić na svojoj službenoj Facebook stranici.

Afera sa zadnjim odlaskom

Valja podsjetiti kako je Bandić još u travnju ove godine odobrio donaciju od 27.000 kuna 'Udruzi hrvatska pravica' za organiziranje prosvjeda u Haagu. No afera je nastala jer se nije na kraju znalo da li taj novac zaista i bio potrošen na tu namjenu, a najavljivalo se da će se tim novcem platiti autobus.

"Uvijek će dobiti, oni koji to budu istinski željeli, i ako budu htjeli ići, opet ću im dati autobus', kazao je tada Bandić kada su ga upitali je li doniranih 27 tisuća kuna zaista utrošeno na prijevoz do Haaga.
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.