Zatvaranje projekta "Integrirano upravljanje granicom"

Ilustracija: Arhiva

PREDSTAVNIŠTVO Europske komisije u Hrvatskoj,Ministarstvo financija, Carinska uprava, Ministarstvo unutarnjih poslova, Uprava za granicu predstavit će rezultate Twinning projekta 'Integrirano upravljanje granicom (IBM) - daljnje jačanje provedbenih kapaciteta carine i granične policije'.

Cilj projekta vrijednog 500.000 eura bio je usmjeren na razvoj učinkovitog sustava upravljanja granicom u Hrvatskoj radi uspostavljanja veće sigurnosti na međunarodnim granicama i smanjenja prekograničnog kriminala te nezakonitih migracija, pružajući pravi omjer slobodne trgovine i zaštite društva. Ovaj projekt financiran je sredstvima pretpristupne pomoći Europske unije - IPA i proveden je unutar 12 mjeseci.

Twinning projekt omogućio je potrebne operativne kapacitete i kvalificirano osoblje u svrhu potpore graničnoj kontroli te osigurao poboljšanje suradnje s tijelima nadležnim za provođenje nadzora na granici, posebice s graničnom policijom i carinom, kao i unaprijedio suradnju u pogledu nekih radnih procedura (npr. procesuiranje u slučaju krijumčarenja cigareta, dobara i sl.), poručuju iz Ministarstva unutarnjih poslova.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.