Miro Laco došao na posao iako mu je sud to zabranio

Foto: Hina

SAMO dva dana nakon što je šefu kabineta Milana Bandića izrečena nepravomoćna mjera koja mu zabranjuje približavanje svjedocima i obavljanje dužnosti, Miro Laco se pojavio u Gradskoj upravi gdje je sudjelovao u službenom protokolu.


Lacu je u razgovoru sa potencijalnim svjedokom, pročelnikom Gradskog ureda za financije Slavkom Kojićem, na otvaranju izložbe posvećene Vukovaru u predvorju Gradske uprave u petak fotografirao reporter N1 televizije, a fotografija je objavljena na twitteru uz objašnjenje da je riječ o službenom protokolu.

Fotografija je potakla raspravu u medijima, a kako nam kaže Lacin odvjetnik Juro Martinović o tumačenju se dvoji i u struci.


"Mjera izrečena mom klijentu je prva takva u Hrvatskoj, a sudac nije precizirao što je dozvoljeno a što ne, već se pozvao na tekst prepisan iz zakona. To je, kao što vidite, otvorilo put različitim tumačenjima u medijima, pa i u struci, no u ovom trenutku je sve skupa irelevantno, jer presuda nije pravomoćna".

Na pitanje očekuje li slične nedoumice u slučaju Bandića, Martinović je rekao da vjeruje "kako će mjere izrečene gradonačelniku biti puno preciznije i jasno definirane".

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.