KORONAVIRUS

Zubčić ostao bez malog Globusa. Otkazana utrka u Kranjskoj Gori

Foto: EPA

POSLJEDNJI veleslalom ove sezone je otkazan. Utrka se trebala voziti u Kranjskoj Gori, a hrvatski skijaš Filip Zubčić je tako ostao bez prilike za osvajanje malog kristalnog Globusa.

Razlog otkazivanja je koronavirus koji se brzo proširio Slovenijom pa su organizatori uz preporuke FIS-a otkazali utrku i time je skijaška sezona gotova.

"Mi u Kranjskoj Gori bili smo spremni na sve i poduzeli smo sve mjere zaštite kako bismo zaustavili širenje virusa na skijalištu, no odlučili smo odustati od utrke na preporuku FIS-a. Zdravlje ljudi nam je na prvom mjestu, a stanje u Sloveniji nije dobro", rekao je glavni tajnik utrke Srečko Medven.

Zubčić je uoči Kranjske Gore bio treći u poretku veleslalomaša s 26 bodova manje od prvog Kristoffersena. FIS će nagrade dodijeliti prema sadašnjem poretku, a to je napravljeno nedavno i u ženskoj konkurenciji.

Nešto ranije otkazana je i završnica Svjetskog kupa u Cortini d'Ampezzo. Hrvatski skijaš imao je ogromne šanse za naslov u veleslalomu, no dva otkazana veleslaloma spriječila su ga da dođe do uspjeha karijere. U zadnje dvije utrke osvojio je prvo i drugo mjesto.
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.