NBA

VIDEO Dončić je vagao protivničkog centra. Ovakav podbačaj nije očekivao

Foto: screenshot Twitter

LUKA DONČIĆ odigrao je fenomenalnu utakmicu na startu drugog kruga doigravanja i zabio 45 koševa, samo jedan manje od rekorda karijere u play-offu, ali njegovi su Dallas Mavericksi izgubili od Phoenix Sunsa 121:114. No nije odigrao savršenu utakmicu, imao je i pet izgubljenih lopti, koje su itekako utjecale na konačni ishod.

Prve dvije izgubio je već u prve dvije minute i pomogao Sunsima da povedu 9:0, nakon čega do kraja nisu ispustili vodstvo. No najbolnija je bila ona u posljednjoj četvrtini, kojom su Sunsi prednost povećali na preko 20 poena. Bila je to vrlo neuobičajena Dončićeva greška.

Centar mu ukrao loptu i sam istrčao kontru

Ostao je jedan na jedan s pričuvnim centrom JaValeom McGeejem, visokim i ne osobito okretnim igračem, kakvi su mu obično žrtve u takvim situacijama. No McGee je pročitao Lukinu ideju, ukrao mu loptu, a onda šokirao otrčavši sam u kontru "od obale do obale", nakon čega je zakucao za 106:85 nepunih devet minuta prije kraja.

Dvorana u Phoenixu je grunula od zadovoljstva jer je izgledalo da su tim atraktivnim potezom iz neočekivanog izvora Sunsi prelomili susret. No baš nakon toga kao da su popustili i omogućili Dallasu da nepotrebno zakomplicira završnicu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.