BORILAČKI SPORTOVI

UFC borac pao zbog dopinga pa tužbom zaradio 27 milijuna eura odštete

Screenshot: YouTube

UFC borac Yoel Romero bogatiji je za 27 milijuna dolara nakon što je dobio parnicu u tužbi protiv proizvođača suplementa koji je uzrokovao njegov pad na doping testu iz 2016. godine, javlja MMAmania.

Romero je prvo postigao dogovor s američkom antidopinškom agencijom pred kojom je zaprijetio da će svoj slučaj dati na arbitražu, nakon čega mu je smanjena prvobitna devetomjesečna suspenzija.

Romerova suspenzija je na kraju trajala šest mjeseci, a onda je borac odlučio tužiti kompaniju koja je proizvođač spornog suplementa, Gold Star Performance.

Neovisna kompanija je testirala suplement i u njemu pronašla ibutamoren, stimulator hormona rasta. Romero se uputio na sud američke savezne države New Jersey i tamo ostvario veliku pobjedu. 

"Ukupna svote je 27,45 milijuna dolara. Dakle, Yoel je tri milijuna dolara dobio za izgubljene plaće, tri milijuna dolara za štetu koja je nanesena njegovom ugledu, tri milijuna dolara za duševne boli. Sve to je utrostručeno zbog kršenja pravila u američkom zakonu koji štiti konzumente od toga da budu žrtve proizvođača", pojasnio je ESPN.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.