UConn preživio strašnu utakmicu kanadskoga gorostasa i obranio NCAA naslov

Foto: Profimedia

KOŠARKAŠI Connecticut Huskiesa obranili su naslov sveučilišnog prvaka SAD-a pobijedivši u finalu u Glendaleu u Arizoni ekipu Purdue Boilermakersa 75:60. UConn je postao tek osma momčad momčad s dvije uzastopne titule i prva nakon Floride (2006. i 2007.). Obje utakmice Final Foura dobio je s barem 14 razlike, nakon što je lani na svih šest utakmica turnira slavio s barem 13 poena viška. Ovo im je ukupno šesti naslov u povijesti.

Trenton Newton zabio je 20 poena, Stephon Castle 15, a Donovan Clingan i Cam Spencer po 11, a Huskiesi su preživjeli i fantastičnu izvedbu najdominantnijeg igrača lige Zacha Edeya, koji je zabio 37 poena uz 10 skokova za Purdue.

Utakmica se najavljivala kao okršaj dominantnih centara Edeya i Clingana, ali riješila ju je vanjska linija Huskiesa, koja je u drugom poluvremenu neumoljivo povećavala do najvećih 18 razlike nešto više od pet minuta prije kraja.

Tko će sve u NBA?

Neke od ovih igrača gledat ćemo iduće sezone u NBA ligi jer se od Castlea, Clingana i Edeya očekuje da budu visoko izabrani na lipanjskom draftu. Posebno će zanimljivo biti gdje će završiti Kanađanin Edey, koji je s 224 cm i 136 kg centar iz nekih drugih vremena, koji je dominirao na koledžu, ali je pitanje je li dovoljno pokretljiv za bržu igru i veći prostor na NBA terenima.

Košarkašice UConna ispale u polufinalu, slavila South Carolina

Dan ranije naslov prvakinja osvojile su košarkašice South Caroline pobijedivši u finalu Iowu s najboljom sveučilišnom igračicom u povijesti Caitlin Clark i tako završile savršenu sezonu bez poraza (39-0). Njima je to treći naslov u povijesti, a drugi u tri godine.

Košarkašice UConna, za koji je protekle četiri godine odlično igrala Zagrepčanka Nika Mühl i porušila sve rekorde u asistencijama, ispale su u polufinalu od Iowe, ali njihovi muški kolege otišli su do kraja.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.